Rămâi conectat

Actualitate

Consilierul premierului privind romii: Strategia romilor a fost făcută “la mişto”, iar banii europeni “se ciordesc”

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Problematica romilor din România rămâne o grea provocare și pentru Guvernul Ponta, așa cum a fost pentru guvernările anterioare, care nu au reușit să îmbunătăţească în nici un fel integrarea acestei etnii controversate pe piața muncii, la nivel educațional, la nivelul societății în ansamblu  – guvernată de legi, drepturi și obligații pentru fiecare membru al său.

Unul dintre motivele eşecului se ascunde tocmai în spatele acestor lideri ai romilor – cei care i-au reprezentat și continuă să îi reprezinte pe amărâți la nivel guvernamental, non-guvernamental, civic, național și internațional, și care au coordonat și coordonează programe din bani românești sau europeni pentru reintegrarea romilor, fără niciun rezultat. Sau fără rezultate la nivelul comunității rome, pentru că în ceea ce îi privește pe acești “ciorditori” în costume si camăși albe, propria prosperitate este singurul lucru pe care l-au urmărit vreodată. Sunt cei care s-au îmbogățit pe spatele fraților lor săraci și marginalizați, în timp ce rolul lor era să îi ajute, să le reprezinte interesele.

În acest context, consilierul premierului privind problemele romilor, Damian Drăghici, a declarat luni că strategia romilor a fost făcută “la mişto”, banii europeni “se ciordesc”, în timp ce “romii de la firul ierbii nu au ce mânca”, iar peste un an sau doi se va vedea că nu s-a făcut nimic.

Damian Draghici Mediafax: “Avem conferinţe, studii, atlase. Ne întâlnim în conferinţe care costă 20.000, 30.000, 50.000 de euro, iar romii de la firul ierbii nu au ce mânca, copiii nu merg la şcoală”, a spus Damian Drăghici la conferinţa “Strategii de incluziune a romilor – de la intenţii bune la rezultate reale”, organizată de Reprezentanţa Naţiunilor Unite în România şi Agenţia de Dezvoltare Comunitară “Împreună”, cu sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acesta a adăugat că în anul 2011 s-a făcut o “strategie la mişto”, precizând că, oricum, problema nu este pe hârtie.

“În realitate nu se face nimic. S-au făcut birouri şi s-au luat maşini din bani europeni, dar nimic nu se schimbă”, a mai spus consilierul premierului, afirmând de mai multe ori ca “se ciordesc bani europeni”.

Sursa: Mediafax


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii În căutare de bani pentru a acoperi găurile din buget, Guvernul trimite ANAF-ul după contribuabilii suspectați că nu-și declară sursele de venit. Agenția Națională de Administrare Fiscală i-a luat, din nou, la ochi pe românii care fac bani din chirii. „Autoritățile de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea