Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Consilierul județean Daniel Zdrânc susține că se va face un prim pas pentru asfaltarea drumului care duce la Domeniul Schiabil Șureanu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierul județean Daniel Zdrânc a susținut, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că în următoarea ședință a Consiliului Județean Alba, se va face un prim pas pentru asfaltarea drumului care duce la Domeniul Schiabil Șureanu.

Daniel Zdrânc a explicat că drumul care duce la Șureanu, pe o distanță de opt kilometri, are trei încadrări juridice, fiind clasificat ca drum județean, pășune în proprietatea comunei Săsciori, dar și drum forestier.

Potrivit lui Zdrânc, CJ Alba ar urma să renunțe la partea sa de drum, care va trece în administrarea comunei Săsciori, astfel încât să poată fi depus un proiect prin Programul Național de Dezvoltare Locală și să fie asfaltat.

”În următoarea ședință facem un prim pas pentru soluționarea drumului de la Șureanu. Pentru cei care nu știu este o problemă veche din 1999. Acest drum are de fapt trei încadrări. Este clasificat atât ca drum județean, dar și ca pășune în proprietatea comunei Săsciori și drum forestier în folosința Regiei Autonome Păduri. La începutul anului am avut o discuție cu președintele CJ Alba și am ajuns la o soluție: să declasificăm acest drum, din drum județean să-l facem drum comunal, să poată fi depus un proiect, eventual, prin PNDL să fie asfaltat. E o situație grea, un drum care duce la o zonă cu potențial turistic imens, dar care din păcate nu a fost rezolvată. Sper ca prin acest demers să reușim să rezolvăm problema, iar pe viitor această zonă turistică să fie exploatată și valorificată la adevăratul potențial (…) Vom radia din inventarul bunurilor Consiliului Județean acest drum, care va rămâne în proprietatea comunei Săsciori”, a spus Zdrânc.

Situația drumului nu va fi rezolvată, însă, în totalitate, pentru că drumul forestier nu va fi donat.

”De asemenea, cei de la păduri nu au vrut să doneze acea parte de drum care le aparține, în baza unei legi care spunea că fondul forestier al statului nu poate fi redus. Atunci, de-a lungul timpului nu s-a putut face nicio investiție”, a mai spus Zdrânc.

Cu toate că în perioada de iarnă tronsonul e foarte greu practicabil, la Domeniul Schiabil Șureanu vin turiști din mai multe județe, a mai spus Daniel Zdrânc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea