Ziarul Unirea

Congresul PSD – Social-democraţii și-au ales noua conducere

*USL Alba nu are ”trecere” la București – după ce PNL Alba nu a reușit să obțină la congresul partidului niciun loc eligibil în echipa de conducere, 47 de social-democrați din județ ”fac figurație” la Congresul PSD. Voturile lor vor fi contabilizate în conturile liderilor de organizații din alte județe

La Sala Palatului din București se desfăşoară în acest weekend Congresul Partidului Social Democrat. Lucrările au început ieri, cu discursuri susținute de invitați și de actualii lideri ai partidului. Astăzi se trece la votarea propriu-zisă pentru alegerea preşedintelui, preşedintelui executiv, vicepreşedinţilor şi vicepreşedinţilor regionali.

ELIT

Votul pentru desemnarea structurii de conducere se va desfășura printr-un sistem electronic. Delegaţii vor vota în baza unei cartele unice, nenominale, folosind aparate touchscreen, aflate în fiecare din cele 60 de cabine de vot.

PSD Alba nu are niciun candidat pentru o funcție de conducere iar delegația organizației județene prezentă la București este formată din 47 de social-democrați, în cea mai mare parte șefi de organizații și filiale locale.

La alegerile PDS au fost validate câte o candidatură pentru funcţia de preşedinte – Victor Ponta și preşedinte executiv – Liviu Dragnea.

Pentru cele 8 funcţii de vicepreşedinte la nivel naţional au fost depuse şi validate 13 candidaturi: Nicolae Bănicioiu, Eugen Bejenariu, Gheorghe Bunea Stancu, Ion Călinoiu, Ion Câlea, Titus Corlăţean, Adrian Duicu, Dan Nica, Constantin Niţă, Ion Prioteasa, Cristian Rizea, Dan Şova, şi Marian Vanghelie.

Pentru funcţiile de vicepreşedinţi pe regiuni de dezvoltare candidează:  Gheorghe Nichita – Regiunea Nord-Est, Constantin Boşcodeală, Nicuşor Constantinescu şi Marian Oprişan – Sud-Est, Silvian Ciupercă, Mircea Cosma, Adrian Ţuţuianu – Sud; Paul Stănescu – Sud-Vest; Titu Bojin, Ion Mocioalcă – Vest; Ioan Rus – Nord-Vest, Mircea Duşa – Centru, Robert Negoiţă -Bucureşti-Ilfov.

Pentru cele cinci funcţii de vicepreşedinte din rândul Organizaţiei de femei au fost depuse şi validate cinci candidaturi: Ecaterina Andronescu, Corina Creţu, Gabriela Firea, Rovana Plumb şi Olguţa Vasilescu.

UPDATE: După aproape 3 ore de la începerea procedurii de votare, care s-a desfășurat cu dificultate din cauza ca sistemul electronic de vot ce i-a pus în dificultate pe mulți delegați, a fost anunțată noua echipă de conducere a partidului.

Potrivit hotnews.ro, a fost pentru prima dată când la un Congres PSD nu a fost anunțat numărul de voturi obținut de fiecare candidat în parte.

Victor Ponta a fost reales președinte al PSD, președinte executiv este Liviu Dragnea iar Ion Iliescu este președinte de onoare.

Vicepresedinți regionali ai PSD sunt: Gheorghe Nichita (regiunea Nord-Est), Marian Oprișan (regiunea SudVest), Mircea Cosma (regiunea Sud), Paul Stănescu (regiunea Sud-Vest), Ion Mocioalca (regiunea Vest), Ioan Rus (regiunea Nord Vest), Mircea Dușa (regiunea Centru), Robert Negoiță (regiunea București-Ilfov).

Ca vicepreședinți la nivel national au fost alești: Nicolae Bănicioiu, Marian Vanghelie, Titus Corlățean, Dan Nica, Eugen Bejenariu, Constantin Niță, Dan Șova, Ion Calinoiu.

Vicepresedinți la nivel național (din Organizaţia de femei), în ordinea numărului de voturi, sunt: Ecaterina Andronescu, Corina Crețu, Gabriea Firea, Rovana Plumb, Lia Olguta Vasilescu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Din 1 iulie, NUNȚI cu număr NELIMITAT de PARTICIPANȚI dacă organizatorul garantează ca toate persoanele sunt vaccinate

Din 1 iulie, NUNȚI cu număr NELIMITAT de PARTICIPANȚI dacă organizatorul garantează ca toate persoanele sunt vaccinate Klaus Iohannis a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

3 Comentarii

cacarau 20 aprilie 2013 at 13:02

Presedinte,presedinte executiv,vicepresedinti,vicepresedinti pe regiuni,urmeaza alti vicepresedinti si mai departe… vice de vice etc. dar cand avem numai sefi si mai multi sefi de unde traiesc atatia boieri…marim birurile sa le dam salarii si diurne acestor haimanale ce-si ingroasa zi de zi randurile si conturile bancare.”Multumim” dragi conducatori si votati cu trei maini dragi romani,la asa popor asa conducatori,ne meritam soarta!

cl 22 aprilie 2013 at 16:46

au fost cele mai democratice alegeri, in care nimeni nu spune cate voturi a obtinut fiecare candidat. dar putem deduce ca 7.4 milioane. a fost implementat si cel mai tare sistem de vot numit teleorman.

Status Quo 22 aprilie 2013 at 18:11

La un partid unde un congres intreg in ovationeaza in picioare pe fostul detinut (…absolut politic…) Adrian Nastase la ce-ti trebuie sa vezi cat a luat fiecare?

Asta-i adevaratul PSD! Asta pentru cine sufera de miopie.

Cata vreme prostu’ isi pune votul in casuta cu trei trandafiri a PSD (sau USL) ei pot face tot ce vor.

Comentariile sunt oprite