Rămâi conectat

Ştirea zilei

Congresul PSD – Social-democraţii și-au ales noua conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*USL Alba nu are ”trecere” la București – după ce PNL Alba nu a reușit să obțină la congresul partidului niciun loc eligibil în echipa de conducere, 47 de social-democrați din județ ”fac figurație” la Congresul PSD. Voturile lor vor fi contabilizate în conturile liderilor de organizații din alte județe

La Sala Palatului din București se desfăşoară în acest weekend Congresul Partidului Social Democrat. Lucrările au început ieri, cu discursuri susținute de invitați și de actualii lideri ai partidului. Astăzi se trece la votarea propriu-zisă pentru alegerea preşedintelui, preşedintelui executiv, vicepreşedinţilor şi vicepreşedinţilor regionali.

Votul pentru desemnarea structurii de conducere se va desfășura printr-un sistem electronic. Delegaţii vor vota în baza unei cartele unice, nenominale, folosind aparate touchscreen, aflate în fiecare din cele 60 de cabine de vot.

PSD Alba nu are niciun candidat pentru o funcție de conducere iar delegația organizației județene prezentă la București este formată din 47 de social-democrați, în cea mai mare parte șefi de organizații și filiale locale.

La alegerile PDS au fost validate câte o candidatură pentru funcţia de preşedinte – Victor Ponta și preşedinte executiv – Liviu Dragnea.

Pentru cele 8 funcţii de vicepreşedinte la nivel naţional au fost depuse şi validate 13 candidaturi: Nicolae Bănicioiu, Eugen Bejenariu, Gheorghe Bunea Stancu, Ion Călinoiu, Ion Câlea, Titus Corlăţean, Adrian Duicu, Dan Nica, Constantin Niţă, Ion Prioteasa, Cristian Rizea, Dan Şova, şi Marian Vanghelie.

Pentru funcţiile de vicepreşedinţi pe regiuni de dezvoltare candidează:  Gheorghe Nichita – Regiunea Nord-Est, Constantin Boşcodeală, Nicuşor Constantinescu şi Marian Oprişan – Sud-Est, Silvian Ciupercă, Mircea Cosma, Adrian Ţuţuianu – Sud; Paul Stănescu – Sud-Vest; Titu Bojin, Ion Mocioalcă – Vest; Ioan Rus – Nord-Vest, Mircea Duşa – Centru, Robert Negoiţă -Bucureşti-Ilfov.

Pentru cele cinci funcţii de vicepreşedinte din rândul Organizaţiei de femei au fost depuse şi validate cinci candidaturi: Ecaterina Andronescu, Corina Creţu, Gabriela Firea, Rovana Plumb şi Olguţa Vasilescu.

UPDATE: După aproape 3 ore de la începerea procedurii de votare, care s-a desfășurat cu dificultate din cauza ca sistemul electronic de vot ce i-a pus în dificultate pe mulți delegați, a fost anunțată noua echipă de conducere a partidului.

Potrivit hotnews.ro, a fost pentru prima dată când la un Congres PSD nu a fost anunțat numărul de voturi obținut de fiecare candidat în parte.

Victor Ponta a fost reales președinte al PSD, președinte executiv este Liviu Dragnea iar Ion Iliescu este președinte de onoare.

Vicepresedinți regionali ai PSD sunt: Gheorghe Nichita (regiunea Nord-Est), Marian Oprișan (regiunea SudVest), Mircea Cosma (regiunea Sud), Paul Stănescu (regiunea Sud-Vest), Ion Mocioalca (regiunea Vest), Ioan Rus (regiunea Nord Vest), Mircea Dușa (regiunea Centru), Robert Negoiță (regiunea București-Ilfov).

Ca vicepreședinți la nivel national au fost alești: Nicolae Bănicioiu, Marian Vanghelie, Titus Corlățean, Dan Nica, Eugen Bejenariu, Constantin Niță, Dan Șova, Ion Calinoiu.

Vicepresedinți la nivel național (din Organizaţia de femei), în ordinea numărului de voturi, sunt: Ecaterina Andronescu, Corina Crețu, Gabriea Firea, Rovana Plumb, Lia Olguta Vasilescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea