Rămâi conectat

Politică Administrație

Conducerea TSD Alba, prezentă la Comitetul Executiv Național, la Chișinău – FOTO

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • Pentru prima dată în istorie TSD a organizat CExN la Chișinău

1969220_685241934855754_1400403888_nTineretul Social Democrat este prima organizație de tineret a unui partid românesc care a organizat Comitetul Executiv Național în afara granitelor tarii, la Chișinău, în perioada 28-30 martie 2014, pentru a marca întărirea relațiilor de prietenie cu tinerii social-democrați de peste Prut.

În cadrul Comitetului Executiv Naţional s-a semnat “Protocolul de Parteneriat şi Colaborare” dintre liderii organizatiilor de tineret a PSD Romania, Mihai Sturzu si PDM Moldova, Victor Zubcu.

Cu participarea presei, cei doi lideri au semnat un acord de colaborare partinică (o valoare de stânga), acord care pune noi baze pe sustinere reciprocă în vederea asigurarii unui viitor mai bun tinerilor din Republica Moldova şi România, în marea familie a statelor UE.

 « Protocolul de Parteneriat şi Colaborare » este continuarea primului “Acord de Cooperare”, semnat în anul 2004, între organizaţiile politice de tineret semnat de liderii de atunci Oleg Tulea şi Victor Ponta.

Tinerii Social Democraţi şi Tinerii Democraţi din Moldova au facut un bilanţ a celor 10 ani de colaborare, scotind în evidenţă problemele pe care le-au întâmpinat cele două organizaţii în anii care s-au scurs dar şi succesele comune. Documentul prevede inclusiv activităţi comune la capitolul integrarea europeană a Republicii Moldova.

„Anul trecut, la Vilnius, Republica Moldova a parafat două documente extrem de importante pentru parcursul său european. Recent, cetățenii moldoveni au primit o altă veste extraordinar de bună, posibilitatea de a călători în Uniunea Europeană fără vize. Având în vedere aceste evenimente, susținerea pe care Guvernul României o acordă fraților noștri de peste Prut și faptul că în luna ianuarie am lansat organizația TSD Republica Moldova, era normal ca și la nivel de organizații de tineret să extindem această prietenie și să semnăm un protocol de colaboare cu Tineretul Democrat din Moldova”, a declarat Mihai Sturzu, președintele TSD.

La eveniment au participat 80 de invitaţi din Romania, în frunte cu presedintele TSD Mihai Sturzu, Secretarul General al TSD Gabriel Petrea, candidatii la alegerile pentru Parlamentul European Pavel Emilian, Andi Cristea, Alexandru Rotaru, Claudia Tapardel si deputatul Adrian Mocanu.

La eveniment a fost prezenta şi delegatia Tinerilor Social Democrati Alba, din ea facând parte Bogdan Medrea – Presedinte TSD Alba, Corneliu Muresan – Presedinte TSD Alba Iulia, Bogdan Cristea – Prim Vicepresedinte TSD Alba Iulia si Sebastian Carnatiu-Lazar – Vicepresedinte TSD Alba Iulia.

Totodata, cu ocazia acestui eveniment a fost marcată şi împlinirea a 96 de ani de când Basarabia, provincia românească dintre Nistru si Prut, a decis la ședința Sfatului Țării revenirea între hotarele patriei-mamă.

[nggallery id=1378]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea