// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Condamnare de 9 ani şi 9 luni de închisoare pentru hoţul profesionist din Cugir

Asavei Nelu are la activ șapte condamnări definitive și una în curs de judecată

Un infractor profesionist care are la activ mai multe condamnări a primit o ultimă pedeapsă rezultantă în valoare de 9 ani și 9 luni de închisoare, după ce a fost prins fără permis de conducere la volanul unui autoturism și s-a legitimat cu cartea de identitate aparținând altei persoane.

Asavei Nelu, de 31 de ani, membru al unei veritabile ”rețele” de hoți din Cugir, a primit câte 1 an de închisoare pentru cele două infracțiuni, condamnarea finală rezultând în urma contopirii cu pedepsele aplicate în alte șapte dosare în perioada 2015 – 2017, în care a fost judecat pentru infracțiuni de furt. În total, infractorul profesionist a primit peste 26 de ani de închisoare, din care va executa prin contopire 9 ani și 9 luni.

Dosarul privind infracțiunile rutiere a fost trimis în judecată în octombrie 2016, iar o primă decizie a fost pronunțată la Judecătoria Alba Iulia în 22 mai 2018. Asavei Nelu a fost surprins în ianuarie 2016, de agenți ai Biroului Rutier Alba, după ce a fost înregistrat un apel la 112 privind furtul unui autoturism din Sebeș. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi figura ca urmărit.

Bărbatul era posesorul unui mandat de arestare preventivă, pentru comiterea altor furturi de autovehicule şi a unui mandat de executare a pedepsei de 2 ani închisoare, pentru infracţiuni de furt. Pentru că se sustrăgea executării mandatului de arestare preventivă şi pedepsei, Asavei Nelu era dat în urmărire la nivel naţional şi internaţional. În acelaşi dosar au mai fost condamnate cinci persoane cu pedepse între 2 ani cu suspendare şi 8 ani şi 11 luni cu executare.

”Inculpatul Asavei Nelu a prezentat organelor de poliție cartea de identitate eliberată pe numele B.I., permisul de conducere eliberat pe numele B.I., certificatul de înmatriculare al autoturismului și asigurarea RCA, emise pe numele C.V. Organele de poliție au constatat faptul că există neconcordanțe între fizionomia inculpatului Asavei Nelu și persoana aflată în fotografiile din cartea de identitate și din permisul de conducere, astfel că, din declarațiile inculpatului și din verificările efectuate în bazele de date, au stabilit adevărata identitate a conducătorului autoturismului marca Dacia”, susțin magistrații de la Judecătoria Alba Iulia.

Deși a recunoscut faptele, bărbatul a contestat sentința de la Judecătorie, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel.

Dorin ȚIMONEA

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419