Rămâi conectat

Cultură Educație

Concursul național de matematică Lumina Math, la cea de-a XVI-a ediție

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Elevii din clasele II – VIII se mai pot înscrie până sâmbătă 3 noiembrie, la cea de-a XVI-a ediţie a Concursului Naţional Lumina Math, organizat de Lumina Instituţii de Învăţământ în colaborare cu Universitatea Europei de Sud-Est Lumina şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Lumina Math aduce în această toamna două elemente de noutate: introducerea în competiție a claselor a II-a și a III-a și desfășurarea concursului în doua etape.

Prima etapă a concursului, respectiv faza locală, va avea loc pe 15 noiembrie, ora 10.00 și este organizată la nivelul fiecărei școli din fiecare județ participant. Cea de-a doua etapă, respectiv faza națională, va avea loc pe 15 decembrie, ora 14.00 și se va desfășura în toate județele țării. La faza naționala participă doar primii 15% elevi din fiecare județ, în ordinea punctajului obținut în prima etapă.

Subiectele vor consta în 30 de probleme de tip grilă pentru clasele II-IV, și 40 de probleme de tip grilă pentru clasele V-VIII, cu grade diferite de dificultate, fiecare problema având 5 variante de răspuns, și un singur răspuns corect.

Înscrierile în concurs se fac online, pe site-ul www.luminamath.ro, de către profesorul responsabil cu înscrierea elevilor în sistemul online, desemnat de fiecare școală. Elevii care doresc să participe la concurs vor contacta profesorul delegat al școlii, pentru a fi înscriși pe site-ul concursului și vor achita către acesta taxa de înscriere în valoare de 20 de lei.

În funcție de performanțele lor, la faza națională, fiecare elev câștigător din clasele a II-a, a III-a, a IV- a, a V-a, a VI- a, a VII- a și a VIII- a, va fi recompensat astfel: Locul I – 100 de lei; Locul II – 75 de lei; Locul III – 50 de lei; Loc gratuit în tabăra națională Lumina Math, în perioada iulie – august 2013. În plus, se va premia cu o excursie în Turcia, Istanbul, primul elev din fiecare categorie, în care sunt înscriși minim 400 de participanți. Dacă într-un județ, numărul copiilor înscriși este mai mare de 400, încă un copil va fi premiat cu o excursie în Turcia, pentru fiecare multiplu de 400.

Ediția precedenta a concursului Lumina Math, desfășurat în toamna lui 2011, s-a bucurat de un număr record de participanți, numărul elevilor înscriși, depășind 47.000.

Obiectivul concursului Lumina Math este de a crește randamentul copiilor la matematică, de a evalua elevii claselor a VIII-a înainte de Testarea Națională, de a-i familiariza cu testul – grilă și atmosfera de examen, de a motiva elevii pentru studiul matematicii și de a îmbunătăți cooperarea între școli și sprijinirea școlilor în vederea aprecierii nivelului de pregătire a elevilor.

Lumina Math este un concurs de matematică a cărei primă ediţie s-a desfăşurat la Bucureşti şi Constanţa în anul şcolar 1997-1998 numai pentru elevii clasei a VIII-a. La prima ediție au participat aproximativ 600 de elevi. Întrebările au fost alese din probleme de logică. Datorită cererii din partea profesorilor şi a inspectoratelor şcolare, organizatorul concursului – Lumina Instituţii de Învăţământ – a extins această competiţie şi pentru clasele V, VI și VII. În anul 2005 s-a ajuns la o participare de aproximativ 11.500 de elevi din 21 de județe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea