Rămâi conectat

Curier Județean

Concursul de sănii trase de câini de la Luncile Prigoanei a fost anulat: Direcția Silvică Alba, aviz nefavorabil pentru folosirea drumului forestier

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Concursul de sănii trase de câini care trebuia să aibă loc, în premieră pentru județul Alba, în Luncile Prigoanei din Munții Șureanu a fost anulat deoarece direcția Silvică Alba, a dat aviz nefavorabil pentru folosirea drumului forestier.

„Cu părere de rău vă aducem la cunoștință ANULAREA concursului de sănii trase de câini Șureranu Sprint 1 din Șugag, 27-28 februarie 2021 din cauza lipsei unui aviz favorabil pentru folosirea drumului forestier din Luncile Prigoanei.

Deși am avut emoții din cauza vremii, aceasta se preconiza favorabilă din punct de vedere al zăpezii. Acesta ar fi fost primul concurs din acest sezon, celelalte fiind anulate din cauza lipsei de zăpada și a prognozei meteo, și primul de acest fel in județul Alba.

Am consultat legea 46 din 2008, articolul 54 în vederea organizării concursului și am considerat că un atelaj de tip sanie ar avea un impact minim asupra zonei (drum forestier și arie naturală protejată), prin urmare ne-a luat prin surprindere faptul că nu a putut fi obținut un protocol de colaborare favorabil conform legii.

În speranța că pe viitor aceste detalii birocratice își vor găsi o soluție, pentu a putea promova o paletă de activități mai diversă și în județul Alba, le mulțumim celor care s-au implicat în vederea organizării acestui concurs: Consiliul Județean Alba, Primăria Șugag, Jandarmeria Alba, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate.

Le mulțumim și tuturor celor care s-au implicat și care și-au făcut planuri să participe ca sponsori, pensiuni, voluntari, fotografi, bucătar, oameni tehnici, concurenți, handleri, spectatori și toți cei care își rezervaseră acest weekend pentru a lua parte la concurs.

Având în vedere că vremea se arată favorabilă, vă invităm cu drag să vizitați zona și să vă petreceți weekendul în satul de vacanță Luncile Prigoanei, munții Șureanu, în ciuda lipsei concursului”, au scris reprezentanții Clubului Sportiv Snow Wolves Trascău Zlatna pe facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea