Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Concursul de admitere în magistratură 2019. Trei candidați din Alba au reușit să treacă și de ultima probă, cea a interviului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Institutul Național al Magistraturii a publicat rezultatele ultimei probe, cea a interviului, pentru candidații care s-au înscris la admiterea în magistratură, în vederea ocupării unui număr de 48 de posturi de judecători la judecătorii și 34 de posturi de procurori la parchetele de pe lângă judecătorii.

Din județul Alba au reușit să treacă și de ultima probă un număr de 3 candidați:

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

1. Miron Bogdan – nota 8,66

2. Băieș Gheorghe-Cosmin – nota 8,30

                                                                                      3. Zedler Iulia-Alina – nota 8,28

Structura examenului a fost aceeași pentru toți candidații: o probă scrisă, de tip grilă, cu 100 de întrebări din cele patru materii – drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal – care are caracter eliminatoriu (candidații trebuie să obțină măcar 70 de puncte), urmată de un test scris de raționament logic și de un interviu.

La testul de logică au participat doar cei care au promovat testul de cunoștințe juridice, iar pentru a fi admiși la a doua probă candidații au trebuit să răspundă corect la măcar 30 de întrebări din cele 100 ale căror răspunsuri se punctează.

Aceste prime două probe au constituit etapa I din examen. Nota obținută la prima etapă e suma notelor obținute la cele două probe, în raport cu următoarea pondere: 70% – prima probă, 30% – a doua probă. Pentru a ajunge la interviuri, candidații au avut de trecut cu brio de ambele probe scrise, dar numai în ordinea descrescătoare a notei obținute la prima etapă, în limita dublului numărului de locuri scoase la concurs.

Nota obținută la concurs este suma notelor obținute la prima etapă și la interviu, calculată astfel: 75% va fi nota de la prima etapă și 25% va fi nota de la interviu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO: Florin Piersic, transportat de urgență, din Cluj-Napoca, la un spital din București, cu ajutorul unei aeronave medicale

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Florin Piersic, transportat de urgență, din Cluj-Napoca, la un spital din București, cu ajutorul unei aeronave medicale Actorul Florin Piersic este transferat de urgență cu un avion medical de la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca la un spital din București. Surse citate de Realitatea PLUS indică faptul că actorul va fi internat de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea