Rămâi conectat

Sport

Concurs important de marș în Slovacia: Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, la naționalele de 35 kilometri

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Ana Rodean și Mihaela Acatrinei (CS Unirea Alba Iulia) au parte de un concurs extrem de puternic, în Slovacia, la Dudince, unde se desfășoară Campionatul Național de 35 kilometri marș, seniori și Under 23, masculin și feminin.

Competiția, una de tradiție în calendarul internațional, se anunță una de anvergură, acest Grand Prix fiind în același timp un prilej pentru mai multe țări să-și organizeze propriile campionate naționale. În proba feminină de 35 kilometri, al cărui start va fi la ora 8.30, inclusă în calendarul competițional anul trecut, sunt 39 de atlete, reprezentând 15 țări. Pentru atletele din Cetatea Marii Uniri întrecerea reprezintă o oportunitate în vederea obținerii calificării la Campionatele Mondiale din USA (15-24 iulie).

Ana Rodean s-a specializat încă de anul trecut în abordarea acestei probe lungi, unirista deținând și recordul național, stabilit în mai 2021, la Poděbrady (Cehia), la  Campionatul European de Marș, iar pentru Mihaela Acatrinei este o premieră un start pe respectiva distanță.

“Ana este deja calificată la Mondiale, miza fiind în cazul Mihaelei. Dacă va reuși un concurs normal în Cehia, atunci se va califica în această probă, întrucât în aceea de 20 de kilometri este la limită, conform rankingului mondial”, a declarat antrenorul Gabriel Avram.

Împreună cu Mihaela Pușcasu, uniristele vor face echipă pentru CSU Reșița, club unde au dublă legitimare. Cele două au mai participat în 2022 la alte două întreceri internaționale, Campionatul Mondial de marș, din Oman  (martie), respectiv Balcaniada de la Atena (la începutul acestei luni).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSM Unirea Alba Iulia, victorie în primul amical, 1-0 cu divizionara secundă CSC Dumbrăvița! Blănaru, gol la debut

Dan HENEGAR

Publicat

în

Divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia a câștigat, la Simeria, primul amical al verii, 1-0 (1-0) cu divizionara secundă CSC Dumbrăvița, aflată la final de stagiu centralizat. Unicul gol al întâlnirii a fost semnat de experimentatul atacant Ștefan Blănaru, la debut, acesta punctând în minutul 17, la o balon respins de portarul advers, asta după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea