Rămâi conectat

Actualitate

Concurs de proiecte pentru ONG-urile de tineret, la DJST Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Direcția  Judeţeană  pentru Sport şi Tineret Alba organizează, în perioada 14 aprilie – 27 mai ”Concursul local de proiecte pentru organizațiile neguvernamentale de/pentru tineret. Suma alocată pentru județul nostru este de 36.000 de lei, iar documentația se depune direct la sediul din Alba Iulia, str. Dr. I. Rațiu, nr.34, sau prin poștă, până la data de 20 aprilie 2015.

Informații referitoare la metodologia de finantare, sau alte aspecte legate de concurs  se mai  pot obtine si la tel: 0258834510, e-mail: [email protected], site-ul Ministerului Tineretului  si  Sportului  www.mts.ro ,  http://mts.ro/tineret/metodologii/.

Etapa I (de selectie, eliminatorie, fara punctaj a  aplicanţilor,  este programată între 21-27 aprilie; afişarea rezultatelor etapei I  în  27 aprilie; depunerea completărilor sau îndreptarea erorilor din dosare se face între 28 aprilie -5 mai; etapa de verificare a completărilor şi afisarea rezultatelor după completări  se face în data de 6-7 mai;

Etapa a II-a de selectie  a proiectelor pe bază de punctaj este programată între 8-15 mai; afişarea rezultatelor etapei  a II –a se face în 15 mai;
Contestațiile  se pot depune în perioada 18-20 mai; după rezolvarea contestațiilor 21-26 mai , afişarea rezultatelor finale se face în 27  mai.

Rezultatele fiecărei etape se vor afişa la sediul Direcţiei  Judeţene pentru Sport şi Tineret Alba , mai  puţin contestatiile ce se vor face direct la sediul Ministerului  Tineretului  si  Sportului

Perioada de derulare a proiectelor este 10 iunie  – 15 noiembrie 2015.

Pentru Concursurile locale de proiecte de tineret sunt vizate următoarele obiective specifice şi direcţii de acţiune, din Strategia Naţională în domeniul politicii de tineret 2015 – 2020:

CULTURĂ ŞI EDUCAŢIE NON-FORMALĂ
a) Stimularea preocupărilor pentru lectură şi pentru creaţia literară la tineri.
b) Sprijinirea şi stimularea creativităţii şi performanţei tinerilor în diverse domenii ale industriilor creative (publicitate, arte vizuale, artele spectacolului, cercetare-dezvoltare, software etc.).
c) Dezvoltarea  proiectelor de educaţie non-formală adresate tinerilor.

SĂNĂTATE, SPORT ŞI RECREERE
a) Desfășurarea de acţiuni pentru prevenirea consumului de droguri, alcool și tutun în rândul adolescenților și tinerilor.
b) Educaţie pentru sănătate prin susţinerea proiectelor de prevenire a bolilor cu transmitere sexuală şi atenuare a impactului infecţiei cu HIV.
c) Implicarea tinerilor cu dizabilităţi în practicarea sportului.
d) Combaterea excesului de greutate, obezitate în rândul tinerilor prin proiecte specifice.

PARTICIPARE ŞI VOLUNTARIAT
a) Susţinerea de seminarii, conferinţe şi evenimente similare pentru promovarea participării în rândul tinerilor
b) Sprijinirea de acţiuni specifice de voluntariat.
c) Dezvoltarea şi diversificarea acţiunilor privind implicarea tinerilor în viaţa comunităţii

MUNCĂ ŞI ANTREPRENORIAT
a) Stimularea activităţii economice a tinerilor.
b) Stimularea creativităţii tinerilor în domeniul economic şi social

Persoane  de contact: Sandru Liliana –  consilier tineret  DJST Alba, tel. 0721984262, e-mail: lili_ [email protected], Gruita Adriana – consilier DJST Alba, tel. 0720534887.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea