Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Concurență mare pentru un contract de aproape 5 milioane de euro. Șapte oferte pentru licitația privind amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Licitația privind serviciile de amenajare şi întreţinere a spaţiilor verzi din municipiul Alba Iulia suscită un interes ridicat din partea operatorilor economici. Șapte oferte au fost depuse până în 3 noiembrie 2017, data limită stabilită de Primăria Alba Iulia prin documentația publicată pe SEAP.

Vor să obțină contractul cu valoare estimată la aproape 5 milioane de euro următoarele companii sau asocieri de companii: Asocierea SC MT GreenPro SRL – SC KF Cons SRL din Sibiu, SC Sport Turism SRL Constanța, SC Luxor LTD SRL Alba Iulia, SC Polaris Holding SRL Constanța, SC Total Cleaning SRL Alba Iulia, SC Ro-Verde Landscaping SRL Corbeanca, județul Ilfov și SC Catalpa SRL Sfântu Gheorghe cu terț susținător SC Pomacost SA Constanța.

Potrivit documentaţiei, autoritatea contractantă va încheia un acord-cadru pentru perioada celor 4 ani şi intenţionează să încheie minimum 4 contracte subsecvente, pentru fiecare an. Valoarea maximă estimată a celui mai mare contract subsecvent este de 5.490.794 lei, fără TVA.

Documentația a fost publicată pe SEAP în 29 septembrie 2017 şi are o valoare estimată a contractului de 21,96 milioane de lei (circa 4,8 milioane de euro). Data limită de analiză a ofertelor a fost stabilită pentru 27 noiembrie 2017, dar va putea prelungită în situația în care comisia de analiză nu va putea stabili căștigătorul. Doi dintre participanți (SC Sport Turism SRL Constanța și SC Luxor LT SRL Alba Iulia) derulează și în prezent activități de întreținere a spațiilor verzi din municipiu.

Valoarea garanţiei de participare la procedură se ridică la suma de 50.000 de lei. Printre activităţile descrise în caietul de sarcini se regăsesc următoarele: curăţarea spaţiilor verzi, tunderea şi curăţarea gardurilor vii, cositul zonelor verzi, plantat flori, îndepărtat flori din rondouri şi scuaruri, plantat gard viu la un rând sau două rânduri, plantat arbori şi arbuşti foioşi şi răşinoşi, săpat farfurii la arbori şi arbuşti, toaletarea arborilor etc. Firma care va câştiga contractul pentru următorii patru ani va derula şi activităţile de aplicare a tratamentelor fitosanitare şi de administrare a îngrăşămintelor chimice.

În total este vorba despre 39 de activităţi, pentru care au fost prevăzute cantităţi minime şi maxime, cuantificate în metri pătraţi (suprafeţe amenajate), ore (udare plante, închiriere buldoexcavator etc.) şi bucăţi (nr. de flori sau arbuşti plantanţi, toaletaţi etc). Câştigătorul licitaţiei va fi desemnat agentul economic care va propune preţul cel mai scăzut, iar în cazul unei egalităţi se va solicita o reofertare a serviciilor.

”Ofertantul va prezenta lista principalelor servicii prestate în ultimii 3 ani, din care să rezulte că a prestat, la nivelul unuia sai mai multor contracte, servicii similare (de natură şi complexitate similară/ comparabilă cu serviciile care fac obiectul contractului/ operaţiuni de tipul celor precizate în obiectul contractului). Se doreşte ca ofertantul să fi executat activităţi de întreţinere de zone verzi sau amenajare zone verzi/parcuri similare cu cele care face obiectul achiziţiei. Serviciile trebuie să fi fost prestate în ultimii 3 ani, calculaţi prin raportarea la data limită de depunere a ofertelor”, se precizează în documentaţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea