Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat/ PSD Alba: ”Banii pentru repararea drumurilor din Apuseni sunt în bugetul pe care PNL nu l-a votat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În primăvară vor începe lucrările pentru repararea a 50 de kilometri de drumuri din Munții Apuseni – care aparțin de DN 74 și DN 75 – astfel încât cei care vizitează această frumoasă porțiune a României și deopotrivă locuitorii județului să se bucure de zona noastră de munte care ne-a fost hărăzită, sentiment ce dispare dacă mergi la schi în Șureanu, unde îți ”rupi” mașina, Consiliul Județean refuzând orice fel de implicare.

Fără a avea cunoștință de cauză sau cu singurul scop de a dezinforma, deputatul Florin Roman a spus, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că în actualul buget de stat nu există bani pentru DN 74 și DN 75, folosind, de asemenea, probabil din aceleași considerente enunțate mai sus, termeni precum ”cârpeli”.

Guvernul României, domnule Roman, alocă, pentru drumuri din Apuseni și județul Alba, aproape cinci milioane de euro. ”Ceea ce nu vezi prin ochii tăi, nu mărturisi prin a ta gură” – spune o zicală care vi se potrivește, în cazul în care nu v-ați aplecat privirea asupra bugetului pe care nu l-ați votat. Interesant este și subiectul pe care ați ales să-l abordați, fără să luați în seamă bârna din ochiul dumneavoastră, în condițiile în care în Alba – în ciuda funcției pe care ați deținut-o – sunt sute de kilometri de drumuri județene care nu au văzut asfaltul.

Nu este suficient a avea în Parlamentul României doar o prezență fizică – la școală profesorul spunea elevului că doarme încălțat –, iar dacă nu vi s-a adus, între timp, la cunoștință, ceea ce nu ați votat, vă spunem noi: aproape 2,5 milioane de euro pentru drumurile din Apuseni, tronsoane care, odată reparate, vor crește mobilitatea locuitorilor județului, turismul și economia locală.

Vorbim, aici, de repararea a 50 de kilometri, din mai multe sectoare importante, pe care le enumerăm: Arieșeni – Albac (DN 75); Buceș – Vulcan (DN 74 – aproape de granița județului Alba); limita județului Hunedoara – Mătișești – Abrud – Zlatna (DN 74); Vidolm – Lungești – Cornești – Turda (DN 75); dar și de repararea Drumului Național 1, pe ruta Alba Iulia – Aiud – Unirea, pentru care s-au alocat 2,3 milioane de euro.

Parlamentarii social-democrați din Alba au depus toate diligențele necesare pentru obținerea unei sume cât mai generoase și, la fel ca demnitarii PSD-ALDE din alte județe, și-ar fi dorit mai mult – respectiv reabilitarea completă a tuturor drumurilor: numai țintind spre stele poți atinge cerul –, însă trebuie să înțelegeți, domnule Roman, că nu se pot realiza toate deodată.

În cazul în care vreți să știți ce se mai întâmplă la Consiliul Județean Alba – că despre situația județului am observat că nu sunteți interesați – vă transmitem că instituția a rămas la fel de neperformantă, iar în 2019 are excedent bugetar record, de aproape 30 de milioane de euro, bani care puteau fi folosiți, negreșit, pentru reabilitarea drumurilor județene.

Nevotând bugetul, cei cinci parlamentari PNL din Alba au votat, în egală măsură, împotriva a 140 de proiecte finanțate prin PNDL pentru județul nostru, împotriva investițiilor în școli și spitale, împotriva finalizării Autostrăzii Sebeș-Turda, dar și a proiectelor cu finanțare europeană derulate de primăriile din județul Alba.

Apropos de infrastructură, când vom ajunge în șapte ore la Viena?

Consilierii județeni ai PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea