Rămâi conectat

Curier Județean

Comunicat de presă:Domeniu nou de producție pentru Star Assembly: Unități de antrenare electrică Mercedes-Benz fabricate la Sebeș

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Domeniu nou de producție pentru Star Assembly: Unități de antrenare electrică Mercedes-Benz fabricate la Sebeș

• Star Assembly va include în portofoliul său producția de unități de antrenare electrică Mercedes-Benz
• Noua linie este programată să demareze în 2025 și marchează o etapă importantă în transformarea locației Sebeș în era pur electrică
• Investiția ridicată de nouă cifre în lei asigură locuri de muncă în locație și în regiune. Statul român sprijină activ dezvoltarea sitului de producție
• Contractele de energie verde asigură producția neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2

Mercedes-Benz își aliniază rețeaua globală de producție pentru fabricarea portofoliului său de produse remodelat, axat pe vehicule electrice de lux, în condițiile în care cea mai valoroasă marcă de mașini de lux din lume se pregătește să devină complet electrică până la sfârșitul deceniului – oriunde condițiile de piață permit acest lucru.
În acest context, Star Assembly, filială deținută integral de Mercedes-Benz AG, își va extinde portofoliul de producție pentru a include asamblarea de unități de antrenare electrică pentru modelele Mercedes-EQ complet electrice începând cu 2025. Compania va investi o sumă semnificativă de nouă cifre în lei într-o nouă facilitate de producție, care va găzdui funcțiile de asamblare și logistică în cadrul proiectului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Frank Deiß, Președinte Mercedes-Benz Drive Systems, Manager Producție Powertrain Mercedes-Benz Cars și Manager fabrică Mercedes-Benz Untertürkheim: „Producerea unităților de antrenare electrică pentru viitoarea generație de modele Mercedes-EQ complet electrice la fabrica noastră din Sebeș marchează continuarea, în mod consecvent, a transformării rețelei noastre globale de producție a grupului motopropulsor. Prin implementarea noului domeniu de activitate, vrem să stabilim direcția pentru un business sustenabil și să pregătim Star Assembly pentru un viitor complet electric. Sunt sigur că echipa grozavă de aici își va continua exemplar povestea de succes cu noul produs.”

Noul domeniu de producție marchează o etapă importantă pentru Star Assembly în tranziția de la componentele convenționale la cele electrice și întărește angajamentul Mercedes-Benz față de forța de muncă locală și dezvoltarea viitoare a regiunii. Fondată în 2013, Star Assembly este responsabilă pentru asamblarea mai multor tipuri de cutii de viteză pentru rețeaua globală de producție Mercedes-Benz de astăzi. Odată cu producția, începând cu 2020, a variantelor hibride de transmisii cu opt trepte cu dublu ambreiaj, compania a făcut deja un pas important către e-mobilitate. În procesul de transformare, Star Assembly își sprijină angajații cu o varietate de măsuri axate pe programe de formare specifice în domeniul e-mobilității și digitalizării.

Gheorghe Achim, Director General Star Assembly: “Acest nou produs electric este un pas important în istoria companiei noastre. Suntem pregătiți să dezvoltăm locația de la Sebeș într-o fabrică de ultimă generație care produce unități de antrenare electrică și să ne aducem contribuția la strategia Mercedes-Benz de mobilitate electrică. Această investiție reprezintă, de asemenea, o dovadă a calificării înalte și a performanței remarcabile a oamenilor noștri. În același timp, mulțumim guvernului pentru colaborarea consecventă și sprijinul activ în dezvoltarea locației noastre de producție.”

Noua hală de producție va avea o suprafață de aproximativ 30.000 de metri pătrați și va găzdui funcțiile de asamblare și logistică. Construcția va fi realizată pe amplasamentul actual al fabricii Star Assembly. Lucrările sunt planificate să înceapă în primul trimestru al anului 2023, după finalizarea pregătirii terenului. Noua facilitate va fi neutră din punctul de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. Pentru aprovizionarea cu energie, compania se bazează în întregime pe energii regenerabile.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

VINERI| Ziua Veteranilor din teatrele de operații sărbătorită la Alba Iulia: Ceremonial religios și depuneri de coroane la Cimitirul Eroilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI| Ziua Veteranilor din teatrele de operații sărbătorită la Alba Iulia: Slujbă religioasă și depuneri de coroane la Cimitirul Eroilor

Ziua Veteranilor din teatrele de operații va fi marcată vineri, 11 noiembrie 2022, și la Alba Iulia. Începând cu ora 10.00, la Cimitirul Eroilor se va organiza un ceremonial dedicat acestei zile, anunță Instituția Prefectului Alba.

Programul activităţilor:

09.45 – 09.55 Primirea invitaților;
09.55 – 10.00 Ocuparea locului în dispozitiv;
10.00 – 10.05 Intonarea Imnului Național al României;
10.05 – 10.15 Oficierea serviciului religios;
10.15 -10.25 Alocuțiune privind semnificația Zilei Veteranilor din teatrele de operații și scurtă prezentare a activității eroului slt. p.m. Popa Vasile Claudiu.
10.25 – 10.35 Depuneri de jerbe și buchete de flori, păstrarea unui moment de reculegere.

Elit - Gustul Desăvârșit

Participanţi:

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba
Consiliul Judeţean Alba
Primăria Municipiului Alba Iulia
Arhiepiscopia Ortodoxă Română, Arhiepiscopia Romano – Catolică, reprezentanți ai cultelor religioase
Unitățile militare (M.Ap.N., M.A.I.) din Garnizoana Alba Iulia
Direcția Județeană de Informații Alba
Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Alba
Asociația Militarilor Veterani și a Veteranilor cu Dizabilități din Teatrele de Operații
Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Alba
Asociația Națională a Veteranilor de Război Ferdinand I, filiala Alba
Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, filiala ”Alba Gemina”
Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din M.A.I., filiala ”Avram Iancu”
Asociația Revoluționarilor” Decembrie 1989” Alba Iulia
Consiliul Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice Alba
Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba Iulia
Cercul Militar Alba Iulia
Servicii și instituții publice din județul Alba
Partide politice
Reprezentanți mass-media


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

VIDEO| Neglijență pe o strada din Alba Iulia: O mașină blochează drumul după ce a ieșit din parcare și a lovit alt autoturism

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| Neglijență pe o strada din Alba Iulia: O mașină blochează drumul după ce a ieșit din parcare și a lovit alt autoturism

Un autoturism blochează de minute bune o alee de pe strada Arnsberg din municipiul Alba Iulia.

Potrivit martorilor, autoturismul ar fi fost lăsat neasigurat în parcare, de unde a plecat și a lovit altă mașină.

Elit - Gustul Desăvârșit

Autovehiculul a rămas în mijlocul drumului, blocând circulația rutieră pe strada aglomerată ca în fiecare dimineață. Cetățenii au sunat la 112, cerând ajutorul oamenilor legii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Bronz la Campionatul Național de Judo U18, obținut de sportiva Laura Bogdan de la CS Unirea Alba Iulia

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Bronz la Campionatul Național de Judo U18, obținut de sportiva Laura Bogdan de la CS Unirea Alba Iulia

Sportiva CS Unirea Alba Iulia, Laura Bogdan, a obținut medalia de bronz la Campionatul Național de Judo Ne Waza U 18, desfășurat în 5 și 6 noiembrie la Izvorani.

Sportiva noastră a concurat în limitele categoriei de greutate 52 de kilograme. Laura Bogdan are dublă legitimare (CS Unirea Alba Iulia și CSM Cluj-Napoca). Sportivii secției de judo sunt pregătiți de către antrenorii Dinu Alin și Dinu Cristian.

Elit - Gustul Desăvârșit

Rezultatul de la Izvorani vine după alte două medalii de bronz, obținute la Campionatul Național U21, respectiv la Cupa Europeană de Juniori. Anterior acestor competiții, Laura Bogdan fusese medaliată cu aur la Campionatul Balcanic de Judo U 18.

Campionatul Național de Judo Ne Waza U 18 a fost organizat de către Ministerul Sportului și Federația Română de Judo.

CS Unirea Alba Iulia (director Daniela Moșneag) transmite felicitări sportivei, care reușește să obțină rezultate foarte bune la toate competițiile le care participă, dar și antrenorilor ei. Mult succes în continuare!
Mulțumim, pentru sprijin, Ministerului Sportului, Primăriei Alba Iulia și Consiliului Județean Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea