Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Sorin Bumb, senator PNL de Alba: Investițiile masive promovate de PNL sunt baza măririlor de pensii și salarii anunțate pentru începutul anului viitor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Investițiile sunt cheia dezvoltării României și de aceea PNL a acordat prioritate maximă acestui sector, insistând pentru o cât mai mare pondere din PIB direcționată către investiții care vor genera locuri de muncă și creștere economică.

Fie că vorbim de bugetul pe anul 2021, de PNRR sau de Programul Anghel Saligny, PNL a avut mereu în vedere o alocare cât mai mare pentru investiții, aceasta fiind calea prin care deficitul bugetar poate fi redus și economia națională poate fi întărită, dând un mesaj de seriozitate și stabilitate investitorilor și piețelor internaționale de capital.

Să nu uităm că, la începutul acestui an, PNL a fost cel care a propus un buget de stat cu o pondere istorică a investițiilor, de peste 5% la din PIB, așa cum România n-a mai avut niciodată în ultimii 30 de ani. Tot PNL a fost cel care a reușit, în anul 2020, în plină pandemie, să realizeze cele mai mari investiții din economia românească din ultimii 10 ani, deși a fost un an de criză mondială. În 2020, PNL a reușit să investească 53,2 miliarde de lei în economia românească, cu 9,5 miliarde lei mai mult în cifre absolute, sau cu 20% mai mult în volum al investițiilor, față de 2019. În toată această perioadă, de când este la guvernare, PNL nu doar că a crescut volumul investițiilor, dar a reușit și să schimbe structura acestora: cele mai multe investiții au fost făcute din fonduri europene, peste o treime din banii investiți fiind bani europeni, ceea ce înseamnă o creștere cu 64,6% față de investițiile din fonduri europene realizate în anul 2019.

Acum, în negocierile pentru formarea unui nou Guvern, PNL a reușit să-și impună punctul de vedere și să obțină cea mai importantă prevedere: investiții de 7% din PIB în noul buget pe 2022, față de doar 5,6%, cât propuneau partenerii săi de negociere. Astfel, noul Guvern va continua politica economică a PNL, având drept element central investițiile, politică ce a produs o creștere economică peste așteptări, oferind o bază economică stabilă României, pe care se bazează măririle de pensii și salarii anunțate pentru începutul anului viitor. Totodată, PNL a obținut și păstrarea aceluiași nivel de fiscalitate, fără să fie introduse noi taxe și fără să se schimbe nivelul și modalitatea de taxare, inclusiv păstrarea actualei cote unice de impozitare, care este deosebit de importantă pentru investitori.

Performanță economică a României, generată pe politica economică promovată de PNL, axată pe investiții majore, este baza care ne permite acum adoptarea unui nou pachet de măsuri sociale, ce include măririle de pensii și salarii aplicabile de la începutul anului viitor. Fără investițiile masive făcute de Guvernul PNL nu ar fi existat acești bani și nu ar fi fost posibile aceste măriri. 2022 va deveni astfel, al treilea an consecutiv în care volumul investițiilor publice în infrastructură și economie depășește orice s-a realizat în România de la revoluție încoace. Investițiile publice, marile șantiere de autostrăzi și drumuri, susținerea proiectelor de dezvoltare a comunităților locale prin Programul „Anghel Saligny”, măsurile fiscale benefice pentru mediul de afaceri, precum permanentizarea returnării TVA și a eșalonării la plată, vor continua și în 2022, fiind amprenta liberală a guvernării.

După cum se poate lesne observa și din datele statistice, măsurile economice liberale au avut un puternic impact pozitiv și au generat o creștere economică susținută, mult mai mare decât în anii trecuți. Este, deci, meritul măsurilor economice luate de PNL și al politicilor liberale faptul că putem să creștem semnificativ și real, cu mult peste inflație, pensiile și alocațiile de la 1 ianuarie 2022. Măririle, de data ceasta acestea sunt reale, nu din pix.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Peste 39 de milioane de lei, prin Programul „Anghel Saligny”, pentru zona Arex din Alba Iulia: Rețeaua de apă și canal, introdusă pe 9 din 11 străzi ce străbat cartierul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 39 de milioane de lei, prin Programul „Anghel Saligny”, pentru zona Arex din Alba Iulia: Rețeaua de apă și canal, introdusă pe 9 din 11 străzi ce străbat cartierul Peste 39 de milioane de lei, prin Programul „Anghel Saligny”, pentru zona Arex din Alba Iulia: Rețeaua de apă și canal a fost deja introdusă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea