Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Politică Administrație

Comunicat de presă| Sorin Bumb: România are o șansă istorică de relansare economică prin intermediul fondurilor europene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Mecanismul European de Redresare și Reziliență reprezintă o șansă istorică pentru România și pentru dezvoltarea comunităților locale.

Grație negocierilor de succes realizate la Bruxelles de miniștrii PNL, susținute de europarlamentarii PNL, grație credibilității și influenței la nivel internațional a președintelui Iohannis, România va avea la dispoziție, până în 2027, circa 80 de miliarde de Euro pentru investiții în dezvoltare și modernizare. Se vor putea face astfel atât investiții directe, cât și o serie de reforme care vor sprijini relansarea economică a României. Cu 29,2 miliarde de euro alocați prin PNRR și alți circa 50 de miliarde de euro alocați prin fonduri europene clasice, România are acum o oportunitate istorică, o șansă pe care nu a mai avut-o niciodată, de a se moderniza și de a crește, consolidându-și economia și integrându-se în circuitele economice internaționale moderne.

Din păcate, PSD e ocupat doar să pună bețe în roate acestui demers. Miza PSD este să dovedească că este partid de opoziție și ăsta e singurul argument pe care îl strigă atunci când critică planurile de relansare economică a țării. Negândindu-se, probabil, niciodată cât de mic a ajuns să fie, PSD, aruncă în spațiul public o serie de minciuni sfruntate, doar pentru a induce în eroare și a speria populația. Cea mai perfidă dintre ele este cea referitoare la gradul de îndatorare, unde PSD face o paralelă intenționat greșită între îndatorarea țării și îndatorarea fiecărui cetățean. Nimic mai fals! România va primi o parte din acești bani cu titlul de împrumut, dar este vorba de un împrumut în condiții deosebit de avantajoase și care va genera creștere economică, banii fiind folosiți exclusiv pentru investiții și reforme. Dobânda este foarte mică, perioada de grație este mare (timp de 7 ani nu se plătește nimic, rambursarea începând doar din 2028), iar perioada creditului este una extinsă, tocmai pentru a ușura rambursarea sa. Creditul, prin creșterea pe care o va genera, se va plăti singur, spre deosebire de creditele pe 3 sau 5 ani pe care PSD le lua masiv, la dobânzi uriașe, pentru a plăti ajutoare sociale ș ia stimula nemunca.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ca să fie clar pentru toată lumea, iată care sunt domeniile de acțiune în care se vor folosi banii europeni, domenii despre care PSD spune că ne sunt impuse de la Bruxelles: • transporturile – cu 8,5 miliarde de euro alocați pentru construcția de autostrăzi și căi ferate; • educația – cu 3,7 miliarde de euro alocați pentru laboratoare școlare, microbuze școlare, mobilier și noi școli construite; • sănătatea – cu 2,5 miliarde de euro alocați pentru construirea de noi spitale și pentru construirea sau dotarea a 200 de centre comunitare, 3.000 de cabinete de medicină de familie și 100 de cabinete de planificare familială; • mediul de afaceri – cu 2,2 miliarde de euro alocați pentru digitalizare, garanții pentru solvabilitate, scheme de granturi, sprijinirea exporturilor și investiții în inovare și noi tehnologii; • împăduriri și combaterea tăierilor ilegale de păduri – cu 1,4 miliarde de euro alocați; • valul renovării – cu 2,2 miliarde de euro alocați pentru reabilitarea performanței energetice a clădirilor. Reformele despre care se discută sunt exact cele care au fost amânate ani de zile de PSD: politicile fiscal-bugetare și predictibilitatea financiară și legală, justiția, debirocratizarea și digitalizarea, reforma sistemului de pensii, pentru a asigura echitate și sustenabilitate, reforma găurilor negre din companiile de stat, folosite ani de zile de PSD ca pușculiță de partid. După cum puteți vedea, Bruxelles-ul „ne impune” exact acele reforme cerute de români, validate prin alegeri și asumate de Guvern prin programul de guvernare.

Dincolo de minciunile PSD, adevărul pur, care a fost prezentat și miercuri în plenul Parlamentului, este că România are acum o disponibilitate istorică de a se moderniza folosind fondurile europene. Pe lângă cele 29,2 miliarde de euro din PNRR, mai există alte 50 miliarde de euro alocate prin fonduri europene clasice. Cum însă PSD s-a remarcat prin cea mai mică absorbție a fondurilor europene din istoria României, nu are însă de unde să înțeleagă acest lucru. De aceea, PSD s-a limitat la primul cuvânt cunoscut care i-a apărut în față și pe care îl înțelege – credit! Ori, după cum puteți vedea, realitatea este mult diferită, iar cea mai mare sumă de bani alocată României pentru dezvoltare nu vine din credit, ci din cu totul altă sursă și este nerambursabilă!

Sorin Ioan BUMB,
Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

În cursul zilei de joi, 11 august, tinerii social-democrați și-au ales noul președinte, în persoana lui Sicoe Mihai și un nou birou de conducere. Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean.

„La sediul PSD Alba am participat, alături de secretarul executiv, Corneliu Muresan, fost președinte al TSD Alba, la o nouă întâlnire cu tinerii social-democrați, care doresc să se implice în politică și să lase în urma lor lucruri bune, pozitive, pentru cei din jur.

Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean. Îmi doresc ca în noua echipa a tinerilor social-democrați sa facă parte și membrii noștri de la tineret care sunt în partid de mai mulți ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tinerii trebuie să aibă o șansă în politică. Cei cu care m-am întâlnit astăzi sunt muncitori, au succes pe plan profesional și sunt convins că pot aduce plusvaloare comunităților din care fac parte!

În următoarea perioadă, vom organiza mai multe întâlniri și ne vom implica în diverse activități benefice oamenilor, așa cum am mai făcut! Mult succes tinerilor noștri! Mult succes noului președinte și echipei sale!”, a transmis deputatul Radu Tuhuț.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Prin noua ordonanță de creștere a taxelor, Guvernul ne taxează și pensiile pentru care contribuim la Pilonul II. Prevederea intră în vigoare din 2023 și sunt impozitate și dividendele încasate de fondurile de pensii.

Pe lângă faptul că măsura este imorală, este și neconstituțională, pentru că presupune practic o dublă impozitare. În majoritatea țărilor europene cu sisteme de pensii private, au fost implementate prin legislațiile naționale exceptarea de la plata impozitului pe câștigurile din investiții în perioada de acumulare a pensiilor private.

Deși nu a fost dezbătută, măsura este un prim pas spre naționalizarea Pilonului II de pensii. Coaliția PSD-PNL vrea să pună mâna pe banii românilor din Pilonul II, iar noul plan este în lucru în ministerul condus de Adrian Câciu. Spre deosebire de epoca Dragnea, când s-a mai încercat naționalizarea pilonului II, planul este acum mult mai perfid și este susținut de PNL și de președintele Klaus Iohannis.

Elit - Gustul Desăvârșit

Planul este să gonească administratorii de fonduri din România, ca apoi să preia activele noastre administrate de aceștia, și, evident, contribuția lunară. Din această cauză au început să taxeze dividendele, astfel încât să poată arăta apoi că rentabilitatea fondurilor de pensii private e tot mai scăzută. În final, Coaliția Sărăciei PSD-PNL-UDMR va fura banii pe care românii i-au cotizat la fondurile de pensii private.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea