Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senatorul PSD, Călin Matieș: Proiect pilot în județul Alba: Raftul bunătăților locale în marile lanțuri de magazine!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicat de presă| Senatorul PSD, Călin Matieș: Proiect pilot în județul Alba: Raftul bunătăților locale în marile lanțuri de magazine!

Am continuat demersurile în vederea realizării și implementării proiectului pilot ”raftul bunătăților locale în marile lanțuri de magazine” care vizează sprijinirea micilor producători locali prin crearea unei noi piețe de desfacere: în magazinele Profi.

În acest sens, a fost organizată o nouă întâlnire de lucru la care am participat, alături de senator Lucian Trufin – vicepreședintele comisiei de Agricultura, dr. Ioan Oleleu – vicepreședinte ANSVSA și doamna Gabriela Sîrbu – responsabil PROFI. Am reușit să perfectăm, astfel, protocolul de colaborare și promovare în vederea creării de noi piețe de desfacere pentru producătorii locali din județul Alba.

În următoarea perioadă voi lua legătura, personal, cu micii producători de produse alimentare și agroalimentare din județul Alba pentru a discuta despre acest proiect pilot la nivelul județului Alba. Următorul pas vizează stabilirea unei întâlniri cu reprezentanții rețelei de magazine PROFI, în care producătorii locali își vor putea vinde produsele fără taxe de raft, fără taxe de promovare, fără a le fi impusă furnizarea unei cantități minime, fără a fi necesar să transporte produsele la centrul logistic zonal. Aceștia vor putea beneficia de publicitate gratuită și materiale video cu conceptul poveștii lor.

Practic, ceea ce îmi doresc, este ca fiecare producător local să își poată valorifica produsele în cel mai apropiat magazin. În acest fel, dezvoltăm producătorii locali, dezvoltăm comunitățile locale, iar oamenii vor putea achiziționa produse locale: proaspete, gustoase, sănătoase și de calitate. Totul va fi realizat cu respectarea prevederilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a drepturilor și intereselor consumatorilor.

Este momentul să oferim producătorilor locali un loc de cinste în marile lanțuri de magazine. Producătorul local nu mai trebuie să își valorifice produsele în frig și vânt, pe caniculă și ploaie. ”Raftul bunătăților locale în marile lanțuri de magazine” este unul dintre proiectele mele de suflet!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova

Bogdan Ilea

Publicat

în

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova COMUNA GÂRBOVA, titular al proiectului „MODERNIZAREA SISTEMULUI DE SCURGERE A APEI PLUVIALE, SATUL RECIU, COMUNA GÂRBOVA, JUDEȚUL ALBA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea