Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD Alba: Ce pun în tolba lui Moș Crăciun managerii liberali de la Uzina Mecanică și Fabrica de Arme Cugir?

Publicat

în

PSD Alba: Ce pun în tolba lui Moș Crăciun managerii liberali de la Uzina Mecanică și Fabrica de Arme Cugir?

Foștii directori de la Uzina Mecanică și Fabrica de Arme Cugir au fost schimbați, în urmă cu mai bine de doi ani, pe criterii politice, în ciuda eficienței manageriale dovedită de cifre. Aceștia au preluat unitățile cu grave probleme economice (în special Fabrica de Arme) și le-au adus pe profit, cu contracte ferme, bani în cont și cu salarii ale angajaților majorate în câteva rânduri. Măririle nu au fost, niciodată, pe măsura așteptărilor, dar au reprezentat un plus important după ce anii anteriori angajații au fost complet ignorați.

În secțiile de producție de la Uzina Mecanică și Fabrica de Arme domnește îngrijorarea, nesiguranța și incertitudinea angajaților, care nu știu încotro se îndreaptă aceste unități reprezentative pentru industria și producția de armament din România.

Din păcate, la Uzina Mecanică nu mai prea găsești oameni la lucru, o parte dintre aceștia fiind nevoiți să stea acasă din cauza lipsei de comenzi. De asemenea, la Fabrica de Arme, unde sunt contracte ferme pentru export, “managerul” cu mare experiență, ”pupat” pe frunte de sindicat și adus pe post de salvator, a reușit marea performanță ca în peste doi ani de când conduce unitatea, să scadă producția cu aproape 20% (față de anul 2019). Astfel, există riscul să nu poată onora contractele ceea ce înseamnă că există și riscul ca o parte dintre salarii să nu mai poată fi plătite. Probabil domnul manager ”de dreapta” de la Fabrica de Arme vrea să patenteze la OSIM metoda: Cum să conduci o fabrică și să nu participi la nici o ședință de producție în 2 ani (de când este director)! Credeți cumva că directorul și toată conducerea Unității Mecanice și-au rupt hainele de pe ei în fața ROMARM, în ultimii 2 ani, în semn de protest că nu se aduc comenzi de muniție pentru această unitate? Nici pomeneală! S-au mulțumit să constate dezastrul, să aștepte și să trăiască din rezervele acumulate din timpul ”ciumei roșii”!

Electrica Furnizare Discount

Ați auzit cumva de protestele directorilor de la UMC și FAC, sau ale sindicatelor, când ministrul de dreapta al Economiei, s-a gândit în marea lui inteligență, că decât să sprijine fabricile din Cugir, mai bine face în comuna lui natală Șimian, în județul Mehedinți, o fabrică nou-nouță pentru armament, care să preia comenzile și lucrul de la Cugir?! Au ridicat din umeri cu nepăsare domnii directori și liderii de sindicat și și-au văzut de treabă ca și când nimic nu s-a întâmplat. Nici președintele PNL Cugir, primarul orașului, domnul Adrian Teban, nu s-a sinchisit de soarta celor 2.000 de oameni pentru care unitățile reprezintă unica sursă de venit și nu a făcut nici un demers la fostul ministru PNL pentru stoparea investiției care le-ar fi luat serviciul. Singurul căruia i-a păsat cu adevărat este noul ministru al Economiei, Florin Marian Spătaru, care zilele trecute a scos din bugetul pe anul viitor finanțarea construcției fabricii din comuna Șimian.

Întrebarea din titlu, chiar dacă pare veselă, este de fapt una tristă și tragică, pentru că managerii PNL nu au dovedit decât o mare incompetentă și nepăsare. Incompetență – în ceea ce privește managementul societăților, care nu este deloc eficient, respectiv nepăsare – pentru soarta celor 2.000 de oameni pentru care locul de muncă la UMC sau FAC reprezintă totul!

Și pentru că rezultatele manageriale se măsoară în cifre, nu în vorbe, cifra care reprezintă cel mai bine performanțele managerilor liberali, este una singură: ZERO. Și-au dat și ei seama de acest lucru și încep să se dea ”răniți”, să spună că nu mai prea vor să conducă și că ar fi bine să vină altcineva să curețe mizeria pe care ei au lăsat-o, după ce și în acest an, în tolba lui Moș Crăciun, au pus un mare ZERO! Păcat!

Dincolo de orgolii și de culoarea politică cugirenii trebuie să știe că fabricile din Cugir, odată mândria județului, au fost aduse în ultimii doi în pragul colapsului, acum sunt pe buza prăpastiei, iar redresarea va fi una lungă și dificilă! Dar nu și imposibilă! Însă pentru acest lucru este nevoie de oameni hotărâți, pricepuți și cu empatie față de cei din jur, dar și de unirea tuturor eforturilor cu unicul scop ca fabricile din Cugir să strălucească din nou!

Angajații celor două fabrici și familiile lor merită orice sacrificiu deoarece sunt oameni harnici, foarte bine pregătiți și cinstiți!

Organizația județeană a PSD Alba

 

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD vine cu noi măsuri de sprijin pentru ca Ordonanța stopării scumpirilor la energie să fie aprobată în prima ședință de Guvern

Publicat

în

PSD vine cu noi măsuri de sprijin pentru ca Ordonanța stopării scumpirilor la energie să fie aprobată în prima ședință de Guvern

PSD cere adoptarea cât mai urgentă a noii Ordonanțe care să stopeze creșterile facturilor la energie și gaze și consideră că forma pusă astăzi în transparență publică de Ministrul Energiei trebuie completată pentru a fi coerentă și eficientă.

În acest sens, experții PSD au elaborat o listă cu observații pe care o vor transmite rapid inițiatorului pentru a avea garanții suplimentare că reglementările pot să protejeze românii de orice potențial risc cu privire la facturile primite până la 31 martie 2022.

Concret, PSD susține că este obligatorie identificarea unui mecanism care să permită și compensarea facturilor emise de furnizori către consumatorii casnici, școli, spitale, IMM-uri, instituții de stat, etc. pentru perioada 1 ianuarie – 31 ianuarie 2022.

Electrica Furnizare Discount

Mai mult, este obligatoriu ca ordonanța să prevadă și sancțiuni severe pentru furnizorii care nu respectă legea și au o conduită comercială înșelătoare.

Împreună cu celelalte corecții ce privesc lipsa corelării unitară a valorilor prevăzute în textul ordonanței, toate observațiile făcute de echipa PSD au un singur scop: factura lunii ianuarie să fie semnificativ mai mică decât cea a lunilor noiembrie și decembrie 2021 și să aibă un impact asupra unui număr mult mai mare de consumatori casnici.

În paralel, PSD a constituit și un grup de lucru pentru elaborarea documentelor tehnice necesare adoptării unui calendar de reglementare a pieței energiei și gazelor din 1 aprilie.

Credem că recunoașterea eșecului liberalizării impuse de guvernele de dreapta în 2020 și 2021 și revenirea, pe o perioadă tranzitorie, la o piață reglementată este cea mai bună soluție de a trece țara de efectele dramatice ale actualei crize energetice.

Biroul de presă al PSD

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PNL Alba: Platformă online pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare locală

Publicat

în

Scopul acestei secțiuni nou create pe pagina web a PNL Alba este de a oferi informații la zi despre oportunitățile de finanțare disponibile, tuturor organizațiilor care doresc să-și dezvolte activitatea în județul Alba și nu numai, prin generarea și implementarea unor proiecte de investiții, afaceri, sociale sau culturale. Informațiile prezentate sunt grupate în funcție de categoriile de potențiali beneficiari: administrații publice locale, ONG, societăți comerciale și clustere. Dorința editorilor este ca aici să fie regăsite în timp util cele mai importante informații despre programele de finanțare care sunt disponibile la un anumit moment dat.

La nivel guvernamental a fost stabilită ca temă prioritară îmbunătățirea și simplificarea procedurilor care vin în sprijinul beneficiarilor de fonduri europene, astfel încât să fie asigurate premisele unei utilizări eficiente și eficace a resurselor publice, plecând de la ideea de a asigura o predictibilitate a întregului proces și de a recâștiga încrederea la nivelul solicitanților în procesul de pregătire a proiectelor cu finanțare europeană.

În contextul creșterii gradului de digitalizare este importantă diseminarea unor informații relevante pentru toți membrii PNL, pentru generarea de idei și proiecte pentru dezvoltarea socio-economică a județului Alba. Concret, vă prezentăm acum platforma online creată pe pagina de internet a PNL Alba – secțiunea www.dezvoltare.pnlalba.ro – care cuprinde diverse informații privind sursele de finanțare disponibile și detalii despre anumite proiecte locale de dezvoltare. Această pagină este disponibilă și poate fi accesată, gratuit, de oriunde. Membrilor PNL Alba le vor fi trimise periodic informări, prin e-mail și social-media, despre noutățile publicate aici.

Electrica Furnizare Discount

Materialul este editat electronic și cuprinde sursele de finanțare nerambursabile pentru administrația publică locală, pentru IMM și pentru ONG disponibile în cursul unei luni. Textul aferent include, pentru fiecare apel de proiecte sau oportunitate de finanțare: o scurtă prezentare a apelului respectiv, o descriere sumară a solicitanților eligibili și a valorilor din proiecte, o prezentare sintetică a obiectivelor urmărite prin apelul de proiecte / oportunitatea de finanțare și un link de unde pot fi obținute informații suplimentare. Astfel, acest material are rol de informare a celor doritori de a accesa fonduri despre felul în care își pot valorifica ideea de proiect, unde și cu cine pot lua legătura pentru a se informa asupra condițiilor de finanțare.

Suntem conștienți că baza de date nu este exhaustivă și, de aceea, în cazul în care apar detalii noi și alte programe de finanțare, care nu sunt incluse în această platformă, editorii vor fi recunoscători celor care se vor implica în proiect și vor transmite informații suplimentare, pentru a le putea face disponibile și altor vizitatori ai site-ului.

Acum, oriunde în județul Alba se vede care este ritmul real de dezvoltare sub conducere liberală. Aici se muncește în folosul comunității și tot aici vin românii pentru Sărbătoarea de la 1 Decembrie. Înainte de toate, oamenii de aici sunt mândri de rădăcinile lor, de istoria noastră de milenii, de frumusețea acestor locuri. Iar rolul nostru este să facem în așa fel ca aceste lucruri bune să nu se schimbe niciodată!

Președinte Comisia FEDR,
Simion Crețu – Prim-Vicepreședinte PNL Alba

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Marcel Tuhuț, Deputat PSD: Moții au nevoie de redeschiderea pe timp de iarnă a DN1R, drum care leagă județele Alba de Cluj

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Marcel Tuhuț, Deputat PSD: Moții au nevoie de redeschiderea pe timp de iarnă a DN1R, drum care leagă județele Alba de Cluj

DN1R, care leagă Alba de Cluj, pe ruta Albac – Horea – Mătişeşti – Poiana Horea (comuna Beliș) – Huedin este, an de an, închis pe timp de iarnă, pe o porțiune de câțiva kilometri în zona graniței dintre cele două județene. Pentru redeschiderea sa voi pregăti un memoriu pe care îl voi înainta ministrului Transporturilor, vicepremier Sorin Grindeanu.

Tronsonul este de o importanță capitală, nu doar din punct de vedere turistic, ci și economic, pentru fermierii de bovine din mai multe localități, pe care drumul le traversează, dar și din împrejurimile sale. Din județul Cluj, pe această rută, vin periodic mai multe cisterne, în județul Alba, pentru colectarea laptelui direct de la producători. Închiderea drumului face ca oamenii din mai multe localități din Apuseni să își valorifice mai greu laptele (bun, proaspăt, ecologic și de calitate superioară) produs de vacile pe care le dețin.

Electrica Furnizare Discount

Această situație mi-a fost sesizată de către echipa PSD de la Horea, de către consilierii noștri locali, dar și de către un număr însemnat de cetățeni din Apuseni, nemulțumiți de această situație. Astfel, alături de subprefectul Corneliu Mureșan, am fost prezent miercuri în zona respectivă pentru a vorbi cu fermierii și cu moții care își doresc redeschiderea drumului.

Așadar, în cursul zilei de astăzi voi pregăti un memoriu pe care îl voi înainta ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu. În cadrul acestui document voi aduce la cunoștința ministrului mesajele și doleanțele oamenilor.

Transursoaia este unul dintre drumurile care oferă cele mai spectaculoase și pitorești imagini din România. Acesta pornește din Albac, urcă la o altitudine de peste 1.300 de metri, iar apoi coboară până în orașul clujean Huedin.

Ruta alternativă pentru a ajunge în județul Cluj este DN 75, însă distanța pentru locuitorii comunei Horea și împrejurimi este mult mai mare. Redeschiderea DN1R înseamnă sprijinirea satului românesc, fermierilor și turismului din Apuseni. Nu lăsăm să moară viața de la țară!

Cu respect pentru locuitorii județului Alba,
Deputat Radu Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare