Rămâi conectat

Economie

Comunicat de presă privind lansarea proiectului „Consolidarea infrastructurii medicale în scopul creșterii siguranței pacienților în cadrul Spitalului Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud”

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicat de presă

ORAȘUL ABRUD, în parteneriat cu Spitalul Orășenesc “Dr. Alexandru Borza” Abrud implementează proiectul „Consolidarea infrastructurii medicale în scopul creșterii siguranței pacienților în cadrul Spitalului Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud”, cod MySMIS 154294, proiect desfășurat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 10 “Protejarea sănătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie”, Obiectivul specific 10.1 “Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale”.

Obiectivul general al proiectului vizează consolidarea capacității de gestionare a situației de urgență cauzată de criza sanitară COVID – 19, la nivelul Spitalului Orășenesc “Dr. Alexandru Borza” Abrud.

Rezultate așteptate: Asigurarea îmbunătățirii infrastructurii existente și creșterii securității la incendii în cadrul spitalului, necesare în contextul gestionării crizei COVID 19:

– extinderea instalației de fluide medicale în corpurile unitate centrală spital, pediatrie și contagioase

– redimensionarea instalației electrice aferente pentru a asigura noul consum precum și aducerea la standardele actuale de calitate ale instalațiilor electrice existente

– dotarea spitalului cu o instalație de detecție incendiu, ce include și detecția de oxigen adaptată noilor norme în vigoare

– dotarea Blocului Operator și a Saloanelor de Terapie Intensivă de la etaj 1 Unitate centrală spital cu o instalație de ventilare și tratare aer.

Valoarea totală a proiectului este de 10,115,073.77 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă asigurată de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională – REACT EU este de 10,115,073.77 lei.

Data începerii proiectului: 24.09.2021.

Data finalizării proiectului: 31.12.2023.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională – REACT-EU prin

 PROGRAMUL OPERAȚIONAL INFRASTRUCTURĂ MARE 2014-2020

Datele de contact ale beneficiarului:

ORAȘ ABRUD

Oraș Abrud, România, Str. Piața Eroilor nr. 1, județul Alba, cod poștal 515100, România

Telefon: 0258780519/ 0729399095

Adresa e-mail: [email protected] ; [email protected] .

Persoană de contact: Cristian Alexandru Albu – primar


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea