Rămâi conectat

Ştirea zilei

Comunicat de presă: Primăria Alba Iulia crește impozitele și taxele locale în vreme de pandemie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia crește impozitele și taxele locale în vreme de pandemie

”Foamea de bani” a Primăriei municipiului Alba Iulia nu are limite, iar consilierii locali ai PNL au votat ceea ce și-a dorit viceprimarul cu atribuții de primar, Paul Voicu, respectiv creșterea tuturor impozitelor și taxelor locale, în plină pandemie. Este, de altfel, o decizie luată la nivel local, asemenea măsurilor pe care Guvernul PNL le ia la nivel central.

Consilierii PNL au votat, în ședința de consiliu local de la finalul lunii aprilie, proiectul de hotărâre privind indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal următor care prevede, în fapt, o creștere cu 3,8% a acestora. Consilierii Partidului Social Democrat au votat împotrivă. Au propus, de asemenea, amânarea acestei majorări, care nu doar că era posibilă sau oportună, ci chiar obligatorie, în contextul în care viitorul economic este incert.

Cu alte cuvinte, toate impozitele și taxele locale, taxele speciale și amenzile, ce constituie venit la bugetul local și care vor fi plătite de către albaiulieni în anul următor, se majorează cu 3,8%, din cuantumul stabilit în anul 2020.

Majorările vor afecta inclusiv mediul privat – și așa lovit de actualul context epidemiologic. Este de neînțeles cum, într-o perioadă în care multe firme își plătesc cu greu angajații, solicită reduceri de chirii și reeșalonări de credite bancare, Primăria Alba Iulia alege să crească dările locale. De altfel, trebuie să precizăm că Primăria Alba Iulia nu a fost niciodată prietenoasă cu societățile comerciale din cauza că a ales, mai mereu, cotele maximale de impozitare. Operatorii economici s-au stabilit, astfel, în alte orașe și pe teritoriul comunelor din vecinătatea municipiului, unde primarii au înțeles că nu trebuie să ”pui bâta” pe cel care trage. În urma acestei politici au pierdut, în primul rând, albaiulienii, obligați să facă naveta spre locul de muncă, dar și municipalitatea, care a vrut totul sau nimic.

Se pare că indiferent de persoana care se află la cârmă, Primăria municipiului Alba Iulia este condusă în același spirit, prevalându-se de orice pentru a aduna cât mai mulți bani de la oamenii harnici ai municipiului. Nu ne-am fi opus acestui proiect dacă Primăria Alba Iulia nu ar fi stabilit cotele maximale de impozitare și dacă nu ar fi existat actualul context epidemiologic – care va genera, de asemenea, și o criză economică. Este una dintre deciziile ce păstrează, îndeobște, spiritul și litera măsurilor luate de Guvern, care în loc să susțină operatorii economici, îi ajută să se închidă și în loc să ajute oamenii să achiziționeze materiale sanitare de protecție, le oferă amenzi mari și multe.

Situațiile speciale impun, deopotrivă, și măsuri în consecință! De la începutul pandemiei, Paul Voicu nu a luat nici o măsură pentru operatorii economici care își desfășoară activitatea pe teritoriul municipiului Alba Iulia. Și, când au cea mai mare nevoie de ajutor, sunt împovărați. Toate acestea, lipsa de viziune și strategie, arată că Paul Voicu nu este pregătit să gestioneze situații de criză și, implicit, să ocupe funcția de primar. Demonstrează, încă o dată, că pălăria pe care o poartă nu i se potrivește!

Bogdan Medrea,

Liderul de grup al consilieriilor locali ai PSD din Consiliul local a Municipiului Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea