Rămâi conectat

Ştirea zilei

Comunicat de presă: Primăria Alba Iulia crește impozitele și taxele locale în vreme de pandemie

Publicat

în

Primăria Alba Iulia crește impozitele și taxele locale în vreme de pandemie

”Foamea de bani” a Primăriei municipiului Alba Iulia nu are limite, iar consilierii locali ai PNL au votat ceea ce și-a dorit viceprimarul cu atribuții de primar, Paul Voicu, respectiv creșterea tuturor impozitelor și taxelor locale, în plină pandemie. Este, de altfel, o decizie luată la nivel local, asemenea măsurilor pe care Guvernul PNL le ia la nivel central.

Consilierii PNL au votat, în ședința de consiliu local de la finalul lunii aprilie, proiectul de hotărâre privind indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal următor care prevede, în fapt, o creștere cu 3,8% a acestora. Consilierii Partidului Social Democrat au votat împotrivă. Au propus, de asemenea, amânarea acestei majorări, care nu doar că era posibilă sau oportună, ci chiar obligatorie, în contextul în care viitorul economic este incert.

Cu alte cuvinte, toate impozitele și taxele locale, taxele speciale și amenzile, ce constituie venit la bugetul local și care vor fi plătite de către albaiulieni în anul următor, se majorează cu 3,8%, din cuantumul stabilit în anul 2020.

Electrica Furnizare Discount

Majorările vor afecta inclusiv mediul privat – și așa lovit de actualul context epidemiologic. Este de neînțeles cum, într-o perioadă în care multe firme își plătesc cu greu angajații, solicită reduceri de chirii și reeșalonări de credite bancare, Primăria Alba Iulia alege să crească dările locale. De altfel, trebuie să precizăm că Primăria Alba Iulia nu a fost niciodată prietenoasă cu societățile comerciale din cauza că a ales, mai mereu, cotele maximale de impozitare. Operatorii economici s-au stabilit, astfel, în alte orașe și pe teritoriul comunelor din vecinătatea municipiului, unde primarii au înțeles că nu trebuie să ”pui bâta” pe cel care trage. În urma acestei politici au pierdut, în primul rând, albaiulienii, obligați să facă naveta spre locul de muncă, dar și municipalitatea, care a vrut totul sau nimic.

Se pare că indiferent de persoana care se află la cârmă, Primăria municipiului Alba Iulia este condusă în același spirit, prevalându-se de orice pentru a aduna cât mai mulți bani de la oamenii harnici ai municipiului. Nu ne-am fi opus acestui proiect dacă Primăria Alba Iulia nu ar fi stabilit cotele maximale de impozitare și dacă nu ar fi existat actualul context epidemiologic – care va genera, de asemenea, și o criză economică. Este una dintre deciziile ce păstrează, îndeobște, spiritul și litera măsurilor luate de Guvern, care în loc să susțină operatorii economici, îi ajută să se închidă și în loc să ajute oamenii să achiziționeze materiale sanitare de protecție, le oferă amenzi mari și multe.

Situațiile speciale impun, deopotrivă, și măsuri în consecință! De la începutul pandemiei, Paul Voicu nu a luat nici o măsură pentru operatorii economici care își desfășoară activitatea pe teritoriul municipiului Alba Iulia. Și, când au cea mai mare nevoie de ajutor, sunt împovărați. Toate acestea, lipsa de viziune și strategie, arată că Paul Voicu nu este pregătit să gestioneze situații de criză și, implicit, să ocupe funcția de primar. Demonstrează, încă o dată, că pălăria pe care o poartă nu i se potrivește!

Bogdan Medrea,

Liderul de grup al consilieriilor locali ai PSD din Consiliul local a Municipiului Alba Iulia

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Autostrada A10, lotul 2, asfaltat aproape complet. Se va deschide circulația în acest an?

Publicat

în

Autostrada A10, lotul 2, asfaltat aproape complet. Se vadeschide circulația în acest an?

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda, grecii de la Aktor, în mod paradoxal, s-au mobilizat mai bine ca niciodată. În acest moment, aproape tot acest segment de autostradă este asfaltat, cel puțin în ce privește corpul autostrăzii. Potrivit informațiilor obținute de ziarulunirea.ro, în următoarele cinci zile lucrătoare, cu excepția zonei de la alunecarea de teren de la Oiejdea, vom avea asfalt pe tot lotul.

Cea mai mare problemă a acestui segment de autostradă a reprezentat-o alunecarea de teren de la Oiejdea, dar ea nu constituie un impediment, pentru deschiderea traficului, întrucât deja este asfaltat un sens de mers și se va putea circula cu restricții și limitări de viteză.

Electrica Furnizare Discount

La kilometrul 26, în zona pasajului rutier peste calea ferată de la Teiuș, s-a asfaltat deja un sens de mers și se lucrează la al doilea. Tot aici, firma Retter, lucrează la ridicarea CIM-ului, dar aceste lucrări vor putea fi finalizate după deschiderea traficului rutier.

Pe o mare parte din autostradă sunt deja efectuate maracajele rutiere, și se lucrează în continuare la acestea.

A fost montată o parte din semnalizarea rutieră și se lucrează în continuare la parapeți și la montarea gardurilor exterioare de protecție a autostrăzii.

La kilometrul 40, un alt punct cheie, lucrările au avansat considerabil, supratraversarea pe care DJ 142L o are la autostradă, fiind aproape realizată. Au fost făcute rampele, iar astăzi se montau panouri fonoabsorbante.

Lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda arată în acest moment incredibil de bine și există toate premisele ca în acest an să fie dat în trafic. Nu credem că cineva va dori să lase un segment de autrostradă muzeu, în conditiile în care traficul pe DN1 este infernal. Deci există toate șansele ca în acest an să circulăm pe autostradă de la Alba Iulia până la Cluj.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Pedeapsă blândă pentru un tânăr din Alba care a provocat un accident în care a decedat o femeie: Ce au decis magistrații

Publicat

în

Pedeapsă blândă pentru un tânăr din Alba care a provocat un accident în care a decedat o femeie: Ce au decis magistrații

Un tânăr de 23 de ani din municipiul Aiud, a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare, cu suspendare, după ce a provocat un accident rutier soldat cu decesul unei femei și rănirea alteia.

La data de 01 martie 2020, în jurul orei 15.30, pe DN 1, în afara localității Lopadea Veche, județul Alba, un tânăr de 21 de ani, din localitatea Rădești, în timp ce conducea un autoturism, nu a păstrat o distanță corespunzătoare în mers și a intrat în coliziune cu autoturismul din fața sa, condus de un bărbat, de 58 de ani, din Aiud.

Acesta din urmă a fost proiectat ulterior în alt autoturism, care circula regulamentar din sensul opus de mers. În urma accidentului, o femeie și-a pierdut viața iar alta a fost rănită.

Electrica Furnizare Discount

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Inculpatul a declarat în mod expres că recunoaște săvârșirea infracțiunilor pentru care a fost trimis în judecată și că înțelege să fie judecat doar în baza probelor administrate în cursul urmăririi penale, pe care le cunoaște și pe care și le însușește în integralitatea lor. Totodată, acesta și-a exprimat consimțământul în sensul că este de acord să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în eventualitatea în care va fi găsit vinovat.

Sentința dată de Judecătoria Aiud nu este definitivă, putând fi atacată cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Zi de sărbătoare la Salvamont Alba: Cățelușa Yukan’na, împreună cu salvatorul său, au sărbătorit șapte ani de muncă în echipă

Publicat

în

Zi de sărbătoare la Salvamont Alba: Cățelușa Yukan’na, împreună cu salvatorul său, au sărbătorit șapte ani de muncă în echipă

Echipajul format din Tiberiu Krizbai de la Serviciul Salvamont Alba și cățelușa sa, Yukan’na, au sărbătorit astăzi șapte ani de muncă în echipă.

„La mulți ani, Yukan’na!!! 7 ani împreună cu Tiberiu Krizbai, cu care formează unitate canină la Salvamont Alba!

Electrica Furnizare Discount

Cu o figură poznașă, lângă Yukan’na este continuatoarea seviciul canin, peste ani, Kamura!

Kamura provine din Helios (Salvamont Argeș) primul câine Salvamont din țara noastră și din Raya, brevetată la Salvamont Bacău. Vom reveni cu amănunte, Kamura având un frate, pe Haruki, aceeași generație și tot din aceiași părinți”, au transmis reprezentanții paginii de socializare Câini de avalanșă Salvamont România.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare