Comunicat de presă: Premieră absolută pentru județul Alba, Daniel Breaz devine noul ministru al Educației Naționale

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

În cursul zilei de ieri, 5 august, președintele României, domnul Klaus Iohannis a semnat decretul de numire al prof. univ. dr. Daniel Breaz în funcția de ministru interimar al educației, după demiterea din această funcție a Ecaterinei A ndronescu.

Numirea senatorului PSD de Alba și semnarea acestui decret reprezintă pentru politica județului, cea mai mare realizare de după 1989, niciun alt politician nereușind să ocupe o astfel de funcție. Daniel Breaz, ocupă din noiembrie 2018 funcția de ministru al Culturii și Identității Naționale reușind să se impună ca o figură politică determinată și consecventă în raport cu programul de guvernare al PSD.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Cu o vastă experiență universitară, Daniel Breaz devine astfel parlamentarul cu cea mai mare responsabilitate administrativă asumată de un politician provenit din județul Alba de-a lungul celor aproape 30 de ani trecuți de la Revoluția din 1989.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Daniel Breaz are 44 de ani și este profesor universitar de matematică. A absolvit Facultatea de Matematică-Informatică, din cadrul Universității „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca. În 2002, a obținut titlul de doctor în matematică, specializarea analiză matematică, în cadrul aceleași universități.

Biroul de presă

Tel. 0729.399.891
e-mail: publicitate@unirea-pres.ro

Must de Jidvei

1 comentariu

Observator 6 august 2019 at 20:33

Deci se poate spune că a preluat „ștacheta” educației…

Comentariile sunt oprite