Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă: Premieră absolută pentru județul Alba, Daniel Breaz devine noul ministru al Educației Naționale

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cursul zilei de ieri, 5 august, președintele României, domnul Klaus Iohannis a semnat decretul de numire al prof. univ. dr. Daniel Breaz în funcția de ministru interimar al educației, după demiterea din această funcție a Ecaterinei Andronescu.

Numirea senatorului PSD de Alba și semnarea acestui decret reprezintă pentru politica județului, cea mai mare realizare de după 1989, niciun alt politician nereușind să ocupe o astfel de funcție. Daniel Breaz, ocupă din noiembrie 2018 funcția de ministru al Culturii și Identității Naționale reușind să se impună ca o figură politică determinată și consecventă în raport cu programul de guvernare al PSD.

Cu o vastă experiență universitară, Daniel Breaz devine astfel parlamentarul cu cea mai mare responsabilitate administrativă asumată de un politician provenit din județul Alba de-a lungul celor aproape 30 de ani trecuți de la Revoluția din 1989.

Daniel Breaz are 44 de ani și este profesor universitar de matematică. A absolvit Facultatea de Matematică-Informatică, din cadrul Universității „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca. În 2002, a obținut titlul de doctor în matematică, specializarea analiză matematică, în cadrul aceleași universități.

Biroul de presă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea