Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă – „Povestea cu ursul de la Pâclișa a devenit aberantă”

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PRO România, filiala Alba, trage un serios semnal de alarmă în legătură cu ursul care, de zile bune, ține sub teroare cartierul Pâclișa, parte a unui municipiu cu pretenții de smart city.

Asistăm cu îngrijorare la episoade în care animale din curțile oamenilor continuă să fie omorâte și ni s-a demonstrat că acțiunile inițiate de către autorități sunt fără sorți de izbândă.

Marea noastră îngrijorare este legată de faptul că acest urs ar putea ataca, oricând, un om, transformând Alba Iulia în scena unei tragedii nemaiîntâlnite până în prezent.

Facem un apel ferm către instituțiile cu competențe în astfel de situații să rezolve această problemă cât mai repede iar animalul să fie relocat într-o zonă în care nu mai poate fi un pericol pentru nimeni.

Nu mică ne-a fost mirarea să vedem că miercuri, spre exemplu, căutările ursului au fost oprite pe motiv că afară…plouă, de parcă vânătorii ar fi în teren doar când e soare și vreme bună.

Dacă ne-am obișnuit cu porcii și caii de pe străzile din Alba Iulia, prezența unui urs care poate lua viața unui om este, deja, prea mult.

Așteptăm, cu inters, la fel ca și locuitorii din Pâclișa, ca autoritățile să își facă datoria față de comunitate și, atât oamenii cât și ursul, să fie în siguranță, acolo unde le este locul.

Horațiu Florea, coordonatorul filialei Alba a PRO România


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea