Comunicat de presă – „Povestea cu ursul de la Pâclișa a devenit aberantă”

PRO România, filiala Alba, trage un serios semnal de alarmă în legătură cu ursul care, de zile bune, ține sub teroare cartierul Pâclișa, parte a unui municipiu cu pretenții de smart city.

Asistăm cu îngrijorare la episoade în care animale din curțile oamenilor continuă să fie omorâte și ni s-a demonstrat că acțiunile inițiate de către autorități sunt fără sorți de izbândă.

Marea noastră îngrijorare este legată de faptul că acest urs ar putea ataca, oricând, un om, transformând Alba Iulia în scena unei tragedii nemaiîntâlnite până în prezent.

Facem un apel ferm către instituțiile cu competențe în astfel de situații să rezolve această problemă cât mai repede iar animalul să fie relocat într-o zonă în care nu mai poate fi un pericol pentru nimeni.

Nu mică ne-a fost mirarea să vedem că miercuri, spre exemplu, căutările ursului au fost oprite pe motiv că afară…plouă, de parcă vânătorii ar fi în teren doar când e soare și vreme bună.

Dacă ne-am obișnuit cu porcii și caii de pe străzile din Alba Iulia, prezența unui urs care poate lua viața unui om este, deja, prea mult.

Așteptăm, cu inters, la fel ca și locuitorii din Pâclișa, ca autoritățile să își facă datoria față de comunitate și, atât oamenii cât și ursul, să fie în siguranță, acolo unde le este locul.

Horațiu Florea, coordonatorul filialei Alba a PRO România

Tel. 0729.399.891
e-mail: publicitate@unirea-pres.ro

3 Comentarii

Mărginean Eugen 11 iulie 2019 at 13:33

Nimic nu se mai poate face cu România !!!
Țara asta s-a dus dracului !!!
E gata !
Cu regrete !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vânătorul 11 iulie 2019 at 13:37

Domnule Horațiu Florea, văd că sunteți foarte priceput la dat sfaturi. Nu doriți să participați și dvs la acțiunea de capturare a ursului ? Că dinăștia care comentează de pe margine, avem cam mulți !!!

dolfi 11 iulie 2019 at 18:46

Tovarase, mai ai tupeul si nesimtirea sa dai comunicate de presa? Sub girul, autoritatea si cu complicitatea partidului tau de hoti se distrug padurile Romaniei incat nici animalele salbatice nu mai au unde trai!
Ma mir ca nu-ti crapa obrazul de rusine sau pamantul sa te inghita cu tot cu partid….

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...