Rămâi conectat

Economie

Comunicat de presă: Municipiul Alba Iulia finalizează proiectul “Achiziția de echipamente pentru consolidarea capacității sistemului medical public din Alba Iulia pentru gestionarea situației de urgență cauzată de criza COVID – 19”

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicat de presă

23 decembrie 2020

Municipiul Alba Iulia finalizează proiectul Achiziția de echipamente pentru consolidarea capacității sistemului medical public din Alba Iulia pentru gestionarea situației de urgență cauzată de criza COVID – 19”

Proiectul Achiziția de echipamente pentru consolidarea capacității sistemului medical public din Alba Iulia pentru gestionarea situației de urgență cauzată de criza COVID – 19” cod MySMIS 138328 implementat de Municipiul Alba Iulia a ajuns la final.

Obiectivul general al proiectului, respectiv îmbunătățirea capacității de îngrijire și tratament a pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 prin dotarea secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia cu 10 ventilatoare mecanice, este îndeplinit. S-a reafirmat astfel că dotarea și creșterea capacității de răspuns a sistemului medical public din Alba Iulia sunt și vor fi o prioritate pentru administrația locală.

Achiziția ventilatoarelor mecanice a fost inițiată în luna aprilie, iar în 23 septembrie a fost semnat cu Ministerul Fondurilor Europene contractul de finanțare pentru decontarea lor din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Valoarea totală a proiectului a fost de 1.105.073,87 lei și este asigurată din cofinanțarea UE în procent de 100%, iar perioada de implementare a fost 15.04-31.12.2020.

Rezultatele așteptate în urma implementării proiectului sunt 10 ventilatoare mecanice achiziționate și amplasate la secția ATI de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia și o structură cu capacitate adecvată de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Utilizarea ventilatoarelor achiziționate se poate face inclusiv în zona de pediatrie, având un senzor de debit care permite administrarea de oxigen inclusiv copiilor. Setările performante permit un sistem de ventilație complex, chiar și pentru apnee sau eliberarea căilor respiratorii, cu panou de control de asistență la presiune și circuit reutilizabil. O caracteristică importantă este dată de mobilitatea aparatelor, acestea putând funcționa în regim staționar sau ca echipament mobil, fiind transportabile acolo unde este nevoie. Fiecare aparat conține kit-uri cu flux crescut de oxigen și circuite de unică folosință și reutilizabile pentru pacientul copil sau adult.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020

Date de contact:
Claudia Moldovan, manager proiect, [email protected], 0744577324

Data publicării: 23 decembrie 2020


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea