Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Europarlamentarul Victor Negrescu a susținut la Bruxelles alocarea unor fonduri europene suplimentare pentru ITI Moții, Țara de Piatră, în cadrul unui eveniment organizat la Parlamentul European

Ziarul Unirea

Publicat

în

Europarlamentarul Victor Negrescu a susținut la Bruxelles alocarea unor fonduri europene suplimentare pentru ITI Moții, Țara de Piatră, în cadrul unui eveniment organizat la Parlamentul European

Europarlamentarul Victor Negrescu a organizat, la sediul Parlamentului European din Bruxelles, o conferință dedicată investițiilor teritoriale integrate și viitorului lor în contextul noului cadru financiar multianual pentru perioada 2021-2027.

În cadrul evenimentului, eurodeputatul român a anunțat faptul că România va avea cel puțin patru zone de investiții teritoriale integrate în noul exercițiu financiar european, finanțate cu aproximativ 600 de milioane de euro, în timp ce reprezentanții Comisiei Europene au anunțat faptul că, cel mai probabil, noul Acord de Parteneriat urmează a fi aprobat săptămâna viitoare.

Acest demers inițiat de eurodeputatul Victor Negrescu, la care au participat atât primarul orașului Zlatna, Silviu Ponoran, președintele ITI Moții, Țara de Piatră, cât și experți și reprezentanți ai instituțiilor europene, a vizat prezentarea avantajelor oferite de investițiile teritoriale integrate și extinderea acestor tipuri de acțiuni la nivelul României.

Reprezentantul județului Alba în Parlamentul European, eurodeputatul Victor Negrescu, a salutat includerea în viitorul Acord de Parteneriat a ITI Moții, Țara de Piatră solicitând fonduri suplimentare pentru dezvoltarea localităților din zonă, care să vizeze proiecte de infrastructură, turism, protejarea patrimoniului cultural și natural, scăderea gradului de sărăcie și excluziune socială sau pentru dezvoltarea antreprenoriatului local.

“România va avea începând cu acest exercițiu financiar cel puțin patru zone de investiții teritoriale integrate care vor mobiliza aproximativ 600 de milioane de euro din fonduri europene pentru dezvoltarea locală din unitățile administrativ-teritoriale din zona Țării Moților – Munții Apuseni (Moții, Țara de Piatră), Delta Dunării, Valea Jiului și Țara Făgărașului. Acest mecanism integrat permite oferirea unui răspuns mai aplicat și mai complex pentru problemele unor zone cu deficiențe structurale de dezvoltare. 

De aceea, am fost bucuros să susțin, în ultimii ani, din postura de membru în Comisia pentru Bugete a Parlamentului European, dezvoltarea acestor zone, în mod special ITI Moții, Țara de Piatră. Includerea de către Comisia Europeană, la solicitarea legislativului european și Guvernului României, a acestui ITI în Acordul de Parteneriat, reprezintă confirmarea muncii realizate de-a lungul timpului de toți cei care iubesc județul Alba, indiferent de culoarea politică. 

Am reușit o alocare specifică preliminară de peste 30 de miliarde de euro pentru comunitățile din Munții Apuseni, însă am profitat de prezența reprezentanților Comisiei Europene, Parlamentului European, Guvernului României și a primarului Silviu Ponoran, președintele acestui ITI, pentru a solicita creșterea fondurilor alocate, dat fiind specificul zonei și necesarul real de finanțare” a declarat eurodeputatul Victor Negrescu, membru în Comisia pentru Bugete a Parlamentului European.

În cadrul evenimentului au fost prezenți Krzysztof Kasprzyk, director adjunct al unității România din cadrul DG Regio, Comisia Europeană, Tsvetelina Penkova, europarlamentar, Maria Grapini, europarlamentar, Lucian Trofin, senator, Teodora Preoteasa, director general în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Roxana Mînzatu, secretar de stat în Guvernul României, Silviu Ponoran, primarul localității Zlatna, Valentin Grapini, primarul comunei Rodna, Bodriheic Alexandru, consilier local al comunei Rodna, Ilie Petre, președintele ITI Delta Dunării, Roxana Iacob, expert în cadrul ITI Delta Dunării, Cristian Constantin Nistor, administratorul public al județului Botoșani și Ellen Cardoen, ITI Flandra de Vest.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Explozie a infracționalității economice în județul Alba în 2023: A crescut cu 13,7% față de anul precedent

Bogdan Ilea

Publicat

în

Explozie a infracționalității economice în județul Alba în 2023: A crescut cu 13,7% față de anul precedent În anul 2023 deși rata infracționalității a scăzut cu 1% față de anul 2022, a avut loc o creștere exponențială a infracționalității economice. Aceasta a crescut cu 13,7%, așa cum a precizat Comisar-șef de poliție, Florin Dogaru în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea