Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Eurodeputatul Victor Negrescu a obținut bani pentru județul Alba în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Europarlamentarul Victor Negrescu a obținut bani pentru județul Alba în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acesta a condus o delegație compusă din experți și reprezentanți ai Partidului Social Democrat, precum și ai partenerilor sociali, în negocierile purtate cu reprezentanții Comisiei Europene și ai autorităților centrale privind PNRR.

Obiectivul eurodeputatului român a fost să identifice soluții pentru ca cele 29,2 miliarde de euro să fie accesate de România, iar județul Alba să beneficieze de resurse europene din PNRR, după ce, în primă instanță, nu exista nici un ban alocat județului.

“România nu poate rata accesarea celor 29,2 miliarde de euro. Pentru că planul a fost respins de mai multe ori, am condus o delegație de experți pentru a negocia și propune noi soluții pentru salvarea acestor bani pentru România. În calitate de reprezentant al județului Alba am militat și pentru o distribuție echitabilă a fondurilor care să includă și județul nostru pentru care inițial nu erau bani alocați.

Acum am reușit. Există această perspectivă ca județul Alba să beneficieze de fonduri atât pentru Spitalul Județean, cât și pentru mai multe obiective printre care construcția unei creșe în Alba Iulia sau proiecte digitale ori verzi, pentru diferite localități din județ. Am rezolvat ceea ce PNL și USR Alba nu au putut. Acum, autoritățile locale trebuie să treacă la treabă”, a declarat eurodeputatul Victor Negrescu. În PNRR-ul negociat sunt prevăzute circa 50 de milioane de euro pentru Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia.

Europarlamentarul PSD a propus încă de anul trecut crearea unui plan județean pentru redresarea economică și dezvoltarea județului Alba, cu accent pe zona de sănătate, educație și dezvoltare sustenabilă și economică. Acest plan ar fi putut fi finanțat din PNRR, bani europeni, fonduri de la Banca Europeană de Investiții (BEI) și bugetele de investiții din bugetele locale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea