Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD Radu Marcel Tuhuț: PSD – ajutor financiar pentru femeile vulnerabile care vor deveni mame!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deputatul PSD Radu Marcel Tuhuț: PSD – ajutor financiar pentru femeile vulnerabile care vor deveni mame!

Ministerul Familiei, condus de PSD, a identificat instrumentul financiar european pentru finanțarea programului de sprijinire a femeilor vulnerabile care devin mame, prin acordarea unui ajutor de 2.000 de lei pentru trusoul fiecărui bebeluș.

Ajutorul financiar este destinat femeilor aflate în situații de risc și care devin mame. Programul se înscrie în viziunea de guvernare a PSD de susținere a tinerelor familii cu copii și are scopul de creștere a natalității în România.

Beneficiarele acestui program european, cu finanțare nerambursabilă în valoare totală de 12 mil. euro, vor fi femeile vulnerabile, victime ale violenței domestice și chiar mamele minore.

Vor fi acordate tichete sociale sub forma unui card electronic, emis în maxim 3 luni de la nașterea copilului, care poate fi folosit doar pentru cumpărarea produselor destinate nou-născuților. Programul va intra în scurt timp la aprobare în Guvern, iar banii vor fi acordați începând cu anul acesta. Măsura de sprijin are aplicabilitate pentru multe familii din județul Alba.

Anul trecut, inclusiv în contextul pandemiei, natalitatea a fost extrem de redusă. Viziunea și intenția PSD este de a ajuta familiile tinere și pe cele care, din cauza situației financiare precare, nu se încumetă să dea naștere unui copil. Pentru multe familii din România, fiecare sprijin, la început de drum, contează extrem de mult.

PSD rămâne alături de oameni și caută continuu soluțiile adecvate pentru ca cetățenii să aibă o viață mai bună, mai ușoară, mai lipsită de griji!

Cu respect pentru locuitorii județului Alba,

Deputat Radu Marcel Tuhuț


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Primăria Cugir va construi o grădiniță la Vinerea. Valoarea proiectului este de peste 13 milioane de lei

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Cugir va construi o grădiniță la Vinerea. Valoarea proiectului este de peste 13 milioane de lei Primăria Cugir a propus Consiliului Local aprobarea unui proiect privind „Construire Grădiniță în localitatea Vinerea” în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului „Regiunea Centru” 2021-2027. Valoarea totală a proiectului este de 13.084.229,10 lei (inclusiv TVA), contribuția proprie în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea