Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Călin Matieș, senator PSD de Alba: „Ministrul PNL al Energiei gestionează greșit problema facturilor emise fără compensare”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Călin Matieș, senator PSD de Alba: „Ministrul PNL al Energiei gestionează greșit problema facturilor emise fără compensare”

Sunt extrem de dezamăgit de ultimele declarații ale ministrului PNL al Energiei, Virgil Popescu, care nu a reușit să găsească soluții la problemele consumatorilor ale căror facturi vin fără compensare, respectiv fără respectarea legii.

În mod inevitabil, când am auzit declarația ministrului privind sesizarea Comisariatelor pentru Protecția Consumatorului în cazul facturilor neplafonate, gândul mi-a zburat la situația județului Alba, unde există circa 150.000 de familii și doar 6 comisari OPC.

Este suficient ca pe parcursul unei săptămâni 1% dintre consumatorii din Alba Iulia să depună sesizare, astfel încât instituția să intre într-un blocaj și să nu își mai poată desfășura programul normal de lucru.

Nu are sens să mai spunem că OPC Alba mai are și alte atribuții. Comisarii nu sunt specializați în domeniul energetic, iar activitatea predominantă a lor s-a desfășurat, de-a lungul timpului, în strânsă legătură cu alte industrii.

Rolul Ministerului Energiei este de a găsi soluții, de a interveni și de a apăra cetățenii, nu de a-i trimite să își caute singuri dreptatea la alte instituții ale statului. În loc să dea sfaturi aberante, domnul Virgil Popescu ar face mai bine să intervină în favoarea oamenilor, să uziteze de pârghiile pe care le are pentru a-i sili pe furnizori să își respecte contractul și să respecte legea.

Piața de furnizare a energiei electrice este complet liberalizată de la 1 ianuarie 2021. Aceasta a fost o greșeală a PNL, însă în zadar trâmbițează acum cei de la USR care vorbeau despre realizarea acestui proces anticipat. Cristina Prună, de la USR, afirma că piața energiei electrice trebuie liberalizată de la 1 ianuarie 2020, iar useristul Cristian Ghinea punea presiune ca europarlamentar pentru impunerea mai rapidă a liberalizării prețurilor.

Nu pot să nu reamintesc că partidele de dreapta au respins amendamentele PSD care prevedeau ca limita superioară a prețului energiei active să fie 250 lei/MWh, iar a prețului de furnizare a gazelor naturale – 135 lei/MWh (pentru clienții casnici, instituțiile publice din subordinea Consiliilor Locale și Consiliilor Județene).

PSD luptă, în continuare, pentru a îndrepta greșelile din guvernările anterioare. Nu se poate ca ”băieții deștepți” din energie să câștige, iar școlile, spitalele, centrele sociale, căminele, azilurile, bisericile și simplii consumatori să piardă, prin facturile aberante pe care sunt obligați să le plătească!

Senator PSD Alba,

Călin Gheorghe Matieș


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea