Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR de Alba: PNL și PSD distrug mediul privat din România, dar protejează specialii și sinecuriștii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Măsurile recente propuse de Guvernul PNL – PSD sunt un adevărat atentat la economia României și vor distruge mediul privat. În timp ce sărăcește românii și micii întreprinzători, coaliția sărăciei PNL – PSD continuă să protejeze specialii cu pensiile lor nesimțite și sinecuriștii.

Cel mai grav este că PNL, partidul care până mai ieri se erija în apărătorul mediului de afaceri, a ajuns să fie mai rău decât PSD și să lovească direct în antreprenori, clasa de mijloc, activități independente pentru a hrăni clientela nesătulă de partid. Rămas doar liberal cu numele, PNL supraimpozitează și taxează tot ce prinde, lovește în mediul de afaceri și împinge la faliment sau la negru activitatea economică.

Astfel, cei care produc valoare în România, firmele mici și PFA-urile, vor mai rămâne cu greu pe linia de plutire. Incompetenții din Guvernul lui Marcel nu înțeleg că dacă vor pune și mai multe biruri pe mediul privat, pe afacerile cinstite și pe cei care muncesc independent nu vor aduce mai mulți bani la buget, ci, din contră, vor sărăci bugetul și vor duce din nou mediul privat într-o economie gri.

În aceste zile, PNL produce o adevărată fraudă istorică încălcându-și toate principiile liberale și păcălindu-i pe cei care le-au oferit, la un moment dat, încrederea și votul. PNL înseamnă doar un PSD vopsit în galben, iar ambele partide nu au decât un singur scop: să fure cât mai mult din banii publici și din buzunarele românilor pentru a-și hrăni clientela nesătulă de partid.

„Performanța” miniștrilor PNL și PSD înseamnă peste 40 de miliarde de lei gaură în bugetul din acest an. Au făcut bugetul „din pix” și au continuat să se împrumute pentru a plăti pensii speciale, privilegii și salariile bugetarilor de lux, sinecuriștii de partid. Acum, românii trebuie să acopere această gaură pe care au făcut-o ei în buget. Vor impozita și vor taxa exagerat mediul de afaceri și profesiile independente, iar aceste măsuri vor duce la explozia prețurilor și creșterea inflației. Din păcate, oamenii aceștia sunt atât de orbi și de incompetenți încât nu văd că România este pe muchia prăpastiei falimentului, iar ei vor acum să o împingă prin măsuri luate fără cap.

Guvernul PNL – PSD nu vrea de fapt să ia măsuri serioase precum desființarea pensiilor speciale și reformarea sistemului de pensii sau reorganizarea sistemului bugetar prin reducerea posturilor publice. Reforma guvernanților în aceste zile este de fapt o bătaie de joc: au desființat pe hârtie doar posturile fictive și s-au prefăcut că desființează pensiile speciale. Mai mult, liberalii și pesediștii NU vor să desființeze sinecurile inutile plătite cu mii de euro din bani publici și NU vor să reducă risipa banului public și să transparentizeze total cheltuielile din sectorul public.

Într-o perioadă în care PNL și PSD atentează la siguranța economică a României și a românilor, USR va continua să lupte cu pesedismul roșu și galben. Vom lupta pentru o guvernare reformistă și responsabilă cu banul public care vede în mediul privat un partener, nu un dușman sau o vacă de muls pentru clientela politică.

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei La Stremț au început săptămâna aceasta lucrările de modernizare a iluminatului public, a anunțat primarul comunei, Traian Ștefan Popa. Potrivit edilului, lucrările în valoare de aproape 1 milion de lei se vor realiza printr-o finanțare nerambursabilă, fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea