Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: „300 milioane lei – atât au plătit cetățenii români pentru falimentul BLUE AIR”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: „300 milioane lei – atât au plătit cetățenii români pentru falimentul BLUE AIR”

Dedicații pentru șmecherii sistemului girat de PNL și PSD.

Dacă ne întrebăm de ce nu avem spitale, școli moderne, autostrăzi sau instituții publice reformate este pentru că în România SE FURĂ ca în codru.

Asta cu largul acord al politicienilor ,,de casă” ai PNL și PSD. Și atenție, totul se face legal! Pentru că ajunși la putere, oamenii politici mediocri folosesc pârghiile guvernamentale pentru a facilita accesul la banii publici (ai noștri) firmelor și șmecherilor de casa.

Concret cazul Blue Air:

În toamna anului 2020, ministrul Lucian Bode, predecesorul lui Cătălin Drulă la Ministerul Transporturilor, a inițiat OUG 139/2020 prin care statul, prin EximBank, a dat 300 de milioane de lei companiei Blue Air, bani pe care statul nu-i va mai recupera.

În 15 octombrie 2020, ministrul Finanțelor Florin Cîțu și-a luat concediu și nu a semnat hotărârea de guvern (HG 862/2020) privind garanțiile pentru acest împrumut. În locul său a semnat Sebastian Burduja, atunci secretar de stat, actual ministru al Digitalizării, fiul uni bancher vicepreședinte BANCOREX.

Garanțiile aduse sunt penibile comparativ cu suma acordată de statul roman (300 milioane de lei): 6 aeronave vechi, un teren în pădurea Băneasa – pe care nu se poate construi.

Conform ordonanței din 2020, în acest moment, statul ar trebui să devină proprietar pe 75% din compania falimentară Blue Air. Această participație a statului ar fi trebuit gestionată de Ministerul Transporturilor.

Și de aici intervine șmecheria:

În luna mai, în legea de adoptare a acestei ordonanțe, Grindeanu și-a inserat prin PSD-iștii din Parlament un amendament care modifică gestionarul acestei participații a statului din Ministerul Transporturilor la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) – instituție care gestionează toate epavele tranziție.

În acest moment, compania este falimentară, iar ,,cuiul din coșciugul acestei companii” a fost poprirea pe toate conturile Blue Air. „Practic, statul a ținut această companie pe aparate. Iar aparatele au fost scoase din priză în mod bizar de către ministrul Mediului, Barna Tanczos, care apoi a răspuns negativ solicitărilor făcute de premierul Ciucă privind ridicarea popririlor”.

Și uite așa se evaporă 300 milioane lei, bani publici, cu acordul tacit al politicienilor PNL-PSD-UDMR.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Profesor universitar de la ASE, propunere legată de comasarea alegerilor: ”Comasarea PNL cu PSD…”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Profesor universitar de la ASE, propunere legată de comasarea alegerilor: ”Comasarea PNL cu PSD…” Cunoscutul profesor unviersitar de la ASE, Cristian Păun, orginar din Alba Iulia, propune ca pe lângă comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, să aibă loc și alte ”comasări”, printre care, ”comasarea PNL cu PSD: Citește și: E OFICIAL! S-a anunțat comasarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea