Rămâi conectat

Economie

Comunicat de presă – Anunț finalizare implementare proiect „Diversificarea activității companiei PXP LOGISTIC SRL prin achizitia de utilaje”

Andreea Ștefan

Publicat

în

 

Titlul proiectului: Diversificarea activității companiei PXP LOGISTIC SRL prin achizitia de utilaje

Numele beneficiarului: PXP LOGISTIC SRL

Numele programului: Programul Operațional Regional 2014-2020

Autoritatea de Management: Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA)

Organismul Intermediar: Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru)

Valoarea totală a proiectului: 1,049,646.85 lei

Finanțarea nerambursabilă: 685,832.71 lei

Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR: 582,957.80 lei

Proiectul „Diversificarea activității companiei PXP LOGISTIC SRL prin achizitia de utilaje”, cod MySMIS 133500, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat de către  PXP LOGISTIC SRL și are o valoare totală de 1,049,646.85 lei, din care 685,832.71 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Programul Operațional Regional 2014-2020 a fost implementat la nivel național de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrație în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru. Proiectul a fost derulat în perioada 16.09.2020 – 30.09.2021.

Obiectivele proiectului:

Obiectivul general al proiectului a fost creșterea competitivității firmei PXP LOGISTIC SRL, ca urmare a introducerii de noi tehnologii moderne în procesele de lucru a societății, prin achiziţionarea de echipamente și utilaje tehnologice specializate.

Obiectivele proiectului au fost în strânsă legătură cu obiectivul specific aferent „Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, axa prioritară 2: ”Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii”, prioritatea de investiții 2.1A ”Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”, și anume consolidarea poziției pe piață a întreprinderilor mici și mijlocii în domeniile competitive identificate în Strategia Națională de Competitivitate şi Planurile Regionale de Dezvoltare.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  1. Introducerea a 3 servicii noi cu ajutorul noului flux tehnologic developat prin proiect odata cu achiziționarea a două buldoexcavatoare in perioada de implementare a proiectului.
  2. Dezvoltarea resurselor umane ale microîntreprinderii prin angajarea a 5 persoane și păstrarea locurilor de muncă existente și a celor nou create pe toată perioada de durabilitate a proiectului.
  3. Asumarea de către PXP LOGISTIC SRL a respectării principiilor privind dezvoltarea durabilă, egalitatea de șanse, de gen și nediscriminarea prin aplicarea prin cadrul proiectului de măsuri exacte de îmbunătățire a calității mediului înconjurător și de creștere a eficienței energetice (achiziționarea prin proiect de echipamente eficiente energetic, achizitionarea de becuri LED, achizitionarea unui turn de iluminat cu generator fotovoltaic), dar și prin aplicarea de măsuri exacte de asigurare a egalității de șanse și tratament (angajarea unei persoane provenite din categorii defavorizate, achizitionarea buldoexcavatoarelor care pot sa fie folosite de catre persoane cu dizabilitati, adaptarea infrastructurii odata cu achizitia rampei telescopice prin proiect).

Rezultatele proiectului:

  • inovarea fluxului tehnologic prin 3 servicii noi introduse – achiziționarea a doua buldoexcavatoare.
  • masuri implementate pentru respectarea principiilor privind dezvoltarea durabila, egalitatea de sanse, de gen si nediscriminare prin: o persoana angajata din categorii defavorizate, buldoexcavatoare achiziționate pot fi operate si de persoane cu dizabilități, becuri LED instalate pentru eficientizarea iluminatului în spațiul de lucru, turn de iluminat cu generator fotovoltaic achiziționat (energie verde), o rampa telescopica achiziționată.
  • 5 locuri de munca nou create

Impactul proiectului la nivelul regiunii: proiectul a condus la dezvoltarea activitatii firmei prin introducerea  de trei noi servicii respectiv prin crearea a cinci noi locuri de munca si imbunatatirea calitatii mediului înconjurator prin eficientizarea iluminatului în spațiul de lucru prin achiziția de becuri LED și achiziționarea unui turn de iluminat cu generator fotovoltaic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Datoria externă a României a EXPLODAT în luna ianuarie 2024: A crescut cu 4,314 miliarde euro

Unirea Ziarul

Publicat

în

Datoria externă a României a EXPLODAT în luna ianuarie 2024: A crescut cu 4,314 miliarde euro Datoria externă totală a crescut, în ianuarie 2024, cu 4,314 miliarde euro, până la 173,126 miliarde euro, iar deficitul de cont curent s-a majorat cu 78,7%, la 1,358 miliarde euro, informează vineri Banca Naţională a României printr-un comunicat remis […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea