Rămâi conectat

Ştirea zilei

Computer tomograf într-un oraș din Țara Moților

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Spitalului Orășenesc Cîmpeni va primi anul acesta echipament modern pentru investigaţii. Este vorba despre un computer tomograf.

”Zilele trecute, în urma unei deplasări la București, am primit aprobarea expresă a ministrului Sănătății, Sorina Pintea, pentru această investiție. Vom primi bani de la Ministerul Sănătății pentru achiziționarea acestui aparat atât de necesar, iar de la bugetul local trebuie să cofinanțăm investiția cu 10 la sută din valoare. M-au sprijinit în demersurile făcute parlamentarii de Alba, Ioan Dîrzu și Daniel Breaz”, a spus primarul Andreș.

Investigațiile cu CT vor fi efectuate, ca peste tot, de o asistentă medicală calificată în domeniu, iar interpretarea rezultatelor va fi făcută de un medic specialist cu care Spitalul Orășenesc Cîmpeni va încheia un parteneriat de colaborare.

Tot în urma demersurilor făcute la Ministerul Sănătăţii, unul dintre spitale a fost dotat cu un sistem de ultrasonografie modern (ecograf) în valoare de 233.200 de lei, cofinanţat de Primăria Cîmpeni cu suma de 21.200 de lei. În toamna anului trecut, Primăria Cîmpeni a depus la ADR Centru două proiecte care vizează, unul – dotarea Spitalului Orăşenesc Cîmpeni cu aparatură medicală în valoare de 7.432.426,45 lei şi constă în achiziţionarea de aparatură medicală, iar altul – modernizarea, extinderea şi dotarea Spitalului de Boli Cronice Cîmpeni, cu o investiție de 10.100.010,01 lei. Contribuţia Consiliului Local Cîmpeni la cele două proiecte este de 327.595,65 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională Citește și: Performanță deosebită pentru un elev de clasa a VI-a din Alba Iulia: Stănilă Răzvan, locul I la Olimpiada Micilor Istorici – Faza Județeană și calificare la națională Bordean […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea