Rămâi conectat

Politică Administrație

Companiile din România și Bulgaria, nivel extrem de scăzut al indicelui intesității digitale. Raport al Eurostat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Companiile din România și Bulgaria, nivel extrem de scăzut al indicelui intesității digitale. Raport al Eurostat

Finlanda, Danemarca, Malta și Suedia s-au înregistrat printre țările cu cea mai ridicată pondere a companiilor care au atins, în anul 2021, un nivel extrem de ridicat al indicelui intensității digitale, devremece România și Bulgaria erau în urmă, aproape trei sferturi dintre întreprinderi având un nivel extrem de scăzut al indicelui intensităţii digitale, 77%, respectiv 74%, arată datele Eurostat.

Dezvoltarea tehnologiilor digitale de către firme are potenţialul de a îmbunătăţi serviciile şi produsele şi de a spori competitivitatea. Criza cauzată de pandemie a arătat de asemenea că digitalizarea este crucială pentru îmbunătăţirea rezilienţei economice a firmelor.

Anul trecut, 56% dintre companiile din UE au atins un nivel de bază al intensităţii digitale, ceea ce presupune folosirea a cel puţin patru din 12 tehnologii digitale selectate, cum ar fi inteligenţa artificială – AI sau vânzări prin comerţul electronic care să reprezinte cel puţin 1% din cifra totală de afaceri. Un nivel de bază include afacerile cu un indice al intensităţii digitale scăzut, ridicat şi extrem de ridicat, excluzând nivelul extrem de scăzut.

În categoria IMM-urilor, 55% au atins un nivel de bază al intensităţii digitale, faţă de 88% în cazul marilor companii.

Doar 3% dintre IMM-urile din UE au un nivel extrem de ridicat al intensităţii digitale, în timp ce 18% au un nivel ridicat. Majoritatea IMM-urilor din UE înregistrează un nivel al intensităţii digitale scăzut (34%) sau extrem de scăzut (45%).

Obiectivul UE este ca peste 90% dintre IMM-uri să ajungă cel puţin la un nivel de bază al intensităţii digitale până în 2030.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Profesor universitar de la ASE, propunere legată de comasarea alegerilor: ”Comasarea PNL cu PSD…”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Profesor universitar de la ASE, propunere legată de comasarea alegerilor: ”Comasarea PNL cu PSD…” Cunoscutul profesor unviersitar de la ASE, Cristian Păun, orginar din Alba Iulia, propune ca pe lângă comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, să aibă loc și alte ”comasări”, printre care, ”comasarea PNL cu PSD: Citește și: E OFICIAL! S-a anunțat comasarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea