Rămâi conectat

Ştirea zilei

Compania de construcţii Pomponio SRL, implicată în urmă cu şapte ani într-un scandal finalizat cu condamnări penale, a iniţiat o ”acţiune în constatare” la Tribunalul Alba pentru suma de 7,5 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Compania de construcţii Pomponio SRL, implicată în urmă cu şapte ani într-un scandal finalizat cu condamnări penale, a iniţiat o ”acţiune în constatare” la Tribunalul Alba pentru suma de 7,5 milioane de lei.

În cauza civilă au calitatea de pârâţi cinci persoane implicate în dosarul penal finalizat în iulie 2018, prin decizie definitivă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Este vorba despre doi foşti angajaţi ai societăţii şi trei foşti funcţionari din cadrul ANAF – AJFP Alba, dintre care doi au avut deţinut funcţia de director adjunct la momentul instrumentării dosarului penal de către DIICOT şi BCCO Alba Iulia.

Reprezentanţii Pomponio SA solicită instanţei, prin acţiunea civilă înregistrată în 24 octombrie 2018, constatarea existenţei unui drept asupra a două sume de bani în raport cu persoanele pârâte: 3.353.594 lei, respectiv 4.163.970 lei. Prima sumă reprezintă valoarea prejudiciului constatat definitiv în justiţie, la care au fost obligaţi la plată inculpaţii în solidar cu firma Pomponio SA, transformată ulterior în Pomponio SRL.

Prejudiciul respectiv a fost achitat de către compania de construcţii încă din anul 2011, când şase inculpaţi, printre care s-a aflat şi proprietarul societăţii, omul de afaceri italian Luca Anversa, au recunoscut faptele descoperite de procurori şi au fost de acord cu plata sumei de bani şi a unor cheltuieli de judecată

Cei şase au fost condmanaţi atunci la a pedepse cuprinse între 1 an şi 8 luni şi 3 ani de închisoare, cu suspendare, sub supraveghere. Dosarul cu ceilalţi cinci inculpaţi care nu au recunoscut infracţiunile şi-a urmat cursul şi a fost finalizat în urmă cu trei luni la ÎCCJ. Aceştia au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 2 ani şi 3 ani de închisoare, tot cu suspendare.

În 2012, proprietarul Pomponio şi-a transferat cea mai mare parte a activităţilor economice în judeţul Hunedoara, la Simeria Veche. O altă societate a omului de afaceri Luca Anversa, Pomponio Construcţii SRL, derulează în asociere cu compania italiană Impresa Pizzarotti&SpA, lucrările de construcţii la lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea