Comisie pentru apa de ploaie în CJ Alba, la propunerea liberalului Mihai Nicuşor

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

În Consiliul Judeţean Alba se va înfiinţa o comisie care va analiza modalitatea cum furnizorul de apă S.C. Apa CTTA S.A. calculează tarifele pentru apa de ploaie. Iniţiativa aparţine consilierului liberal Mihai Nicuşor care a făcut această propunere în cadrul şedinţei de joi, ca urmare a numeroaselor sesizări primite din partea cetăţenilor, nemulţumiţi că sunt obligaţi să plătească apă pluvială deşi nu sunt conectaţi la o reţea de canalizare. „Vrem să vedem pe ce criterii se calculează aceste tarife”, a spus Mihai Nicuşor.

Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a dispus înfiinţarea acestei comisii, componenţa sa urmând să fie stabilită într-o şedinţă ulterioară din reprezentanţi ai PDL, PNL şi PSD. Prezent la şedinţă, directorul S.C. Apa CTTA Viorel Lazăr a spus că este dispus să pună la dispoziţia comisiei toate datele din care reiese modalitatea de calcul a acestei componente a facturii de apă. „Încasăm tarife pentru apă de ploaie numai acolo unde aceasta se deversează în reţeaua de canalizare. Tarifele se calculează după suprafeţele comunicate de proprietari. Am găsit unele nereguli la Teiuş pe care acum încercăm să le îndreptăm”, a spus Viorel Lazăr.

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

20 Comentarii

Observator 26 ianuarie 2012 at 17:12

Citez:
Directorul S.C. Apa CTTA Ioan Lazăr: „Încasăm tarife pentru apă de ploaie numai acolo unde aceasta se deversează în reţeaua de canalizare.”

Câtă mârsavie si lipsa de documentare!

Horea 26 ianuarie 2012 at 17:47

Pai nu numai problema apei de PLOAIE trebuie lamurita.
E o aberatie si cu cantitatea de apa menajera UZATA care-i socotita (in metrii cubi) ca fiind egala cu ce potabila inregistrata de apometru.

Alexandru 26 ianuarie 2012 at 18:23

Sa le dea oamenilor banii din urma pe 3 ani + rectualizare suma. Nici cu apa menajera deversata in canalizare nu-i in regula.

i+ 26 ianuarie 2012 at 19:09

Propun ca apa de ploaie sa o plateasca doar membrii si simpatizantii PDL ca doar sefii lor fura banii de la CTTA nu si prostimea de rand !

Bingo ! 26 ianuarie 2012 at 19:35

pai cum sa plateasca ei apa de ploaie, ca doar EI sunt apa de ploaie…!

Horea 26 ianuarie 2012 at 21:29

Sunt unele articole si probleme chiar demn de rezolvat echitabil.
Observ insa ca unii, dintr voi, doar cu problemele politice va place sa va jucati.

vechitura 26 ianuarie 2012 at 20:19

De ce oare nu este pensionat acest dinozaur al epocii COMUNISTE ? Este ultima relicva comunista aflata la conducerea unei societati din acest judet. Daca individul spune ca vom plati apa de ploaie doar atit cit se devreseaza la canal, il astepata zile grele, pt vom da in judecata societatea pastorita inca de el, pt ca nimeni a verificat daca apa de ploaie nu se deverseaza si in gradini. Lasat in pace, va mai ciripi si alte perle !

naspa 26 ianuarie 2012 at 20:33

apa de ploaie si canal contorizat

Manitu 26 ianuarie 2012 at 21:56

Va recomand sa cititi (recititi), pentru a va lamuri cat mai bine, cele publicate de ceva timp la pct. 1., pe aceeasi tema, recomandare ce apare imediat dupa articol.

Localnic@yahoo.com 26 ianuarie 2012 at 22:11

Mai politicieni de doi lei ,blestemati sa fiti cu totii.
Fanariotii au pus bir pe fumul de pe horn,voi puneti pe apa de ploaie.
Hotii nu setermina,ei numai se schimba.
Ma kak in urnele voastre si pe platformele voastre electorale cu care veti insela din nou electoratul.

Alexandru 26 ianuarie 2012 at 23:09

Ambasadorul SUA la Bucuresti a declarat ca profiturile companiilor de stat sunt directionate catre buzunarele unor persoane cu relatii influente,zice domnia sa. Eu zic sa-l intrebam pe Dregici cum se intorc banii la pusculia PDL.

Aurelian 27 ianuarie 2012 at 8:58

Bravo Nicusor, da-i tare baiatule, vad ca esti interesat de „apa de ploaie”, se vede dupa privirea ta „patrunzatoare si inteligenta”, din poza. E indicat sa te „uiti in gol”, ca asa simti mai bine ploaia. Apropo, maine nu pui de o comisie de „taiat frunze la caini”?

Horea 27 ianuarie 2012 at 11:38

Ba mai bine sa puna de o „comisie” de specialisti care periodic sa mai curete sau decolmateze instalatiile de canalizare.
Nicicand si nicaieri n-am vazut executandu-se o asemenea operatie.
Ne tot plangem doar ca inst. de canalizare nu-i mai capabila sa preia apa din ploile mai consistente.
Pai cum s-o preia daca tuburile sunt, cel putin 40%, colmatate?!

Boc - ancul 27 ianuarie 2012 at 12:52

Ar fi interesanta o comisie de „taiat frunze la caini”, da in urmatoarea componenta: Base-presedinte, Boc, Igas, Videanu si Berceanu, membrii. Pe urma, o comisie de „belit ciondrelul la membrii comisiei de taiat frunze la caini” formata din un singur membru (sau „organ”) AURELIAN. Si apoi, o „comisie de numarat ouale lui Nastase”, formata din trei membre(sau „organe”) in urmatoarea componenta: Roberta, Udrea si EBA. Comisia va primi un ABAC, sa poata Roberta sa numere mai usor!

Valy 27 ianuarie 2012 at 14:06

@Boc

Esti cam prostanac omule!
Tu ai citit articolul cu pricina?

Boc - ancul 27 ianuarie 2012 at 18:31

VALY dragule, sau draguto, ca nu stiu ce „sex” ai dupa pseudonim, comentariul meu era de fapt un pamflet la adresa lui Aurelian (de mai sus).Este totusi, sa recunosc, de o anumita culoare, sau mai exact impotriva unei anumite culori, fapt care se pare te-a cam deranjat…Deci, comentariul meu nu se refera la „articolul cu pricina” (cum spui tu) asa cum nici comentariul tau nu e… Totusi eu nu m-am suparat pe tine chiar daca m-ai facut „prostanac”… Si ca sa te convingi ca nu sunt suparat, uite, daca vrei, pot sa te „introduc” si pe tine in una din comisii, cu exceptia primei, deci ori in a doua, ori in a treia, in functie de ce „sex” ai. Ce zici ?

OFERTA USL 27 ianuarie 2012 at 12:01

platforma penelistilor – comisie pentru apa de ploaie, comitet pentru capitala culturala europeana. Mda…

una 27 ianuarie 2012 at 14:04

AVEȚI APĂ DE PLOAIE ȘI CANALIZARE LA OFERTĂ??? VREAU ȘI EU SĂ ȘTIU. POATE CĂ REDUC PREȚUL, LA CÂTĂ APĂ SE CONSUMĂ DIN CAUZA SCUMPETURILOR SI A VREMURILOR!

Manitu 27 ianuarie 2012 at 16:49

Constat cu mâhnire că pe unii îi interesează doar persoanele implicate politic care mai scriu în acest ziar și, nicidecum, ceea ce scriu. Chiar dacă atunci când spunem „apă de ploaie” considerăm că este un lucru neînsemnat, care nu trebuie luat în seamă, să știți că în Alba Iulia şi în jud. Alba, în localităţile „păstorite” de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „APA ALBA”, ca şi mandatar al Consiliilor Locale din aceste localităţi, această apă de ploaie este o adevărată afacere pentru cei de la SC APA CTTA SA ALBA pe spinarea cetăţenilor. Uitându-te pe facturile emise de aceştia este imposibil sa-ţi dai seama dacă cantitatea de apă facturată este reală sau nu.
Nu se iau în calcul suprafeţele reale ale clientului (acoperiş, curţi, grădini etc.), nu se ţine cont de natura suprafeţelor receptoare (pe care cade ploaia), nu se aplică coeficientul de scurgere corespunzător fiecarei suprafeţe, nu se aplică indicele corespunzător de precipitaţii transmis de A.N.M.H. (…) Sumele încasate în plus se ridică la multe sute de mii (RON) anual de către SC APA CTTA SA ALBA în detrimentul cetăţenilor. Deci, vă rog, luaţi în calcul şi faptul că apa de ploaie este o sursă bună pentu unii de a scoate bani nemeritaţi de la cetăţeni!

Valy 27 ianuarie 2012 at 17:00

Constatarea ta cu „unii”, este partial gresita.
Ssunt multi forumisti care si-au expus mai sus nemultumirile referitoare la ceea ce se intampla cu taxarea nejustificata a unei categorii de apa.
Numai ca parlamentarii astia de Alba ar trebui sa se autosesizeze din cele expuse de noi si sa ia masuri.
Pe ei insa ii intereseaza cu totul altceva. Si asta pana la alegeri. Atunci o sa se faca foarte receptivi si promitatori.

Comentariile sunt oprite