Rămâi conectat

Economie

Comisia Europeană a decis reluarea plăților aferente POSCCE 2007-2013.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministerul Fondurilor Europene a obținut acordul Comisiei Europene pentru reluarea tuturor plăților aferente Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POSCCE) 2007-2013, se precizează într-un comunicat remis miercuri presei de Ministerul Fondurilor Europene.

“Decizia Comisiei Europene de a relua plăţile pentru POSCCE este un succes al Guvernului României și confirmă eforturile depuse în echipă de Autoritatea de Management și organismele intermediare. Estimez că POSCCE va avea cel mai mare procent de absorbtie dintre toate programele aferente perioadei 2007-2013 (peste 90%), deoarece în perioada care urmează Comisia Europeană va putea rambursa României peste 400 milioane Euro pentru acest program”, a declarat Marius Nica, ministrul fondurilor europene.

În lunile decembrie 2014 și aprilie a.c, în urma unor audituri ale CE, au fost decise întreruperi temporare ale rambursărilor de la Bruxelles către România pentru trei axe ale Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice. Plățile pentru axele prioritare 1 și 4 au fost reluate la 15 septembrie a.c, iar pentru axa 3 au fost reluate acum. Beneficiarii fondurilor nu au fost afectați, plățile către cei care derulează proiecte europene fiind asigurate de la bugetul de stat.

Ministerul Fondurilor Europene este coordonatorul Instrumentelor Structurale 2007-2013 și al fondurilor europene structurale și de investiții 2014-2020 în România, îndeplinind și rolul de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POSCCE) 2007-2013.

sursa: www.fonduri-ue.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Comunicat de presă finalizare proiect „Investiţii în echipamente medicale şi eficientizarea energetică a societăţii DERMISANA MEDICAL SRL”

Andreea Ștefan

Publicat

în

Comunicat de presă Titlul proiectului: “Investiţii în echipamente medicale şi eficientizarea energetică a societăţii DERMISANA MEDICAL SRL” Numele beneficiarului: DERMISANA MEDICAL SRL Numele programului: Acțiunea 4.1.1 Investiții în activități productive Numele Autoritatii de Management: Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene Valoarea totala a proiectului: 1.120.365,25 lei Valoarea finantarii nerambursabile: 988.820,00 lei Data inceperii implementarii proiectului: 19.03.2023 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare