Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Comisarul” Rașcovici se întoarce: Mandatul de consilier județean, validat de instanță

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Comisarul” Rașcovici se întoarce: Mandatul de consilier județean, validat de instanță

Curtea de Apel Alba lulia a validat mandatul de consilier județean al lui Viorel Rașcovici, fost subprefect pentru o scurtă perioadă de timp, după ce, în primă instanță, în luna iulie, Tribunalul Alba a respins cererea formulată în acest sens de către Secretarul General al Județului Alba.

„Admite ca fondat apelul declarat de apelantul Rașcovici Viorel împotriva încheierii nr. 181/CC/F/2021 pronunțată de Tribunalul Alba în dosar nr. 2345/107/2021. Schimbă în tot încheierea atacată și în consecință:

Admite sesizarea formulată de Consiliul Județean Alba privind validarea mandatului consilierului județean declarat supleant cu ocazia alegerii autorităților administrației publice locale din data de 27 septembrie 2020 și în consecință: Validează mandatul dom-nului RAȘCOVICI VIOREL, candidat declarat supleant din partea Alianței USR-PLUS, Partidul Uniunea Salvați România”, se arată în soluția pe scurt adoptată, săptămâna trecută, de Curtea de Apel Alba lulia.

Dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel după ce fostul subprefect a făcut apel în urma hotărârii Tribunalului Alba, din 5 iulie, când instanța a respins cererea formulată de Secretarul General al Județului Alba având ca obiect validarea mandatului de consilier județean pentru Rașcovici, supleant pe lista USR. Deoarece USR nu a transmis răspuns în termenul legal Secretarului General al județului Alba, acesta a solicitat validarea mandatului lui Rașcovici fără adeverința care să certifice faptul că era membru al partidului.

În vârstă de 52 de ani, Rașcovici a ocupat pentru o foarte scurtă perioadă de timp și funcția de subprefect. După ce a fost desemnat la sfârșitul lunii februarie de către USR PLUS pentru funcția de subprefect, el a demisionat în 7 mai, invocând motive personale.

În fapt, în legătură cu Rașcovici, fost polițist, apăruseră în spațiul public dubii legate de studiile sale de licență. Acesta a declarat că a urmat Facultatea de Drept Legislație Internațională Comparată, Diplomație și Consultanță Juridică-Economică, din cadrul Academiei de Tehnoeconomie și Cooperare Româno-Americană din București, și că a absolvit și un curs postuniversitar de un an în Psihologie Judiciară, la Facultatea de Psihologie, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Rașcovici a fost agent șef principal în cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Blaj și organ de cercetare penală al poliției judiciare în pe-rioada 2005 – 2016.

Viorel Rașcovici ar urma să devină consilier județean în locul lăsat liber de cel cu care a făcut rocada la Prefectură, Claudiu Nemeș, demis între timp din funcția de subprefect de Guvernul Cîțu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea