Rămâi conectat

Ştirea zilei

Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu din Cugir va fi reabilitat și modernizat. Investiție de peste 12.000.000 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu din Cugir va fi reabilitat și modernizat printr-o investiție cu finanțare europeană de peste 12.000.000 lei.

În cursul zilei de miercuri, 18 noiembrie 2020, primarul Adrian Teban a semnat contractul de finanţare europeană în valoare de peste 12.000.000 lei pentru „Reabilitarea, modernizarea, echiparea infrastructurii educaționale a Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”.

Potrivit edilului „investiţia face parte din proiectele europene prin care vom schimba considerabil sistemul de învăţământ local şi condiţiile de studiu oferite şcolarilor din oraş. Avem convingerea că prin modernizarea acestui colegiu tehnic va creşte inclusiv pregătirea profesională a viitoarei forţe de muncă de care are nevoie mediul economic local .” a precizat Adrian Teban.

Investiția vizează cele trei corpuri ale instituţiei de învăţământ, respectiv clădire școală, sala de sport și clădirea cabinetelor de specialitate. Principalele lucrări preconizate sunt: reabilitarea termică a anvelopantei, reconformarea structurală a șarpantei, modernizarea instalațiilor utilitare, modernizarea finisajelor interioare și exterioare, modernizarea tamplariilor interioare și exterioare, echiparea clădirilor cu instalații necesare pentru securitatea la incendiu, echiparea clădirilor cu mobilier necesar unei bune desfășurări a activității de învățământ, accesibilizarea clădirii pentru utilizatori cu handicap locomotor, prevedera unei instalații de voce-date, a unei instalații de supraveghere video, etc.

Bazele proiectului au fost puse în anul 2018 când a fost intocmita Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție. Primăria Cugir a reușit să întocmească proiectul și să-l înainteze spre finanțare în 2018, după care a intrat în evaluarea autorităților de management până anul acesta. Se preconizează că toate lucrările prevăzute în proiect să fie finalizate până în anul 2023.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea