Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa”: Tradiţii şi obiceiuri de Crăciun păstrate nealterate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii  Colegiului Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia, condus de prof. Nicolae Goţia – director şi prof. Carmen Sînc – director ajunct, au organizat, ca în fiecare an, serbarea prilejuită de Naşterea Mântuitorului, găzduită de sala de sport a liceului.

Citește și: MESAJE de SARBATORI. Texte frumoase cu URARI şi FELICITARI de Crăciun

Cu o energie debordantă, cei mici au creat o atmosferă plină de bucurie şi emoţie. Copiii au interpretat colinde româneşti, au spus poezii specifice evenimentului, au jucat scenete în limbile română, franceză şi engleză. Vocile copiilor au devenit şi mai armonioase prin acompaniamentul la acordeon al prof. Nicolae Ionaşcu care, cu multă dăruire, coordonează în fiecare an serbarea de Crăciun a celor mici. Nici elevii de liceu nu s-au lasat mai prejos. Un grup vocal format din elevi ai claselor IX-XII, îndrumaţi de prof. Constantin Ciorea, a cântat colinde româneşti, elevul Alexandru Goangă a interpretat un colind în limba franceză , iar elevii clasei a XI-a D, ajutaţi la chitară de colegul lor Tudor Daniel, au cântat colindul „Deschide uşa, creştine!”.

Surpriza serbării din anul acesta a fost ansamblul folcloric al colegiului, coordonat de bibl. Luciana Corb, care a avut în program un dans popular impresionant prin sensibilitate, profesionalism şi multă energie. Mici şi mari, profesorii şi părinţii invitaţi la serbare au primit un strop de bucurie prin acest minunat spectacol, ne-a informat prof. Alina Alexandru, coordonator programe şi proiecte educaţionale.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea