Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Colegiul Militar „Mihai Viteazul”: Elevele-fruntaşe, pe locul I şi la „Cupa Majoretelor”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A X-a ediţie a „Cupei Majoretelor” a fost o adevărată demonstraţie de graţie feminină, forţă, acrobaţie şi spectaculozitate din partea celor 3 echipe participante din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a. Evenimentul a fost cu atât mai interesant cu cât protagonistele au fost eleve ale Colegiului Militar „Mihai Viteazul”. Exerciţiile au fost prezentate pe platoul din curtea instituţiei în faţa întregului colectiv al liceului, frumoasele majorete fiind încurajate de colegi prin diverse mijloace: scandări, aplauze, mascote, bannere etc. Concursul a debutat cu defilarea majoretelor, pe marş de fanfară. Spre deosebire de anul trecut, condiţiile de jurizare s-au înăsprit. Juriul a trebuit să ţină cont de următoarele aspecte: sincronizarea în execuţie şi cu fondul muzical, ţinuta, complexitatea şi spectaculozitatea exerciţiului, dar şi mobilitatea fetelor sau numărul componentelor fiecărei formaţii, avantajate fiind echipele mai numeroase. Elementele acorbatice au făcut să crească pulsul participanţilor, mai ales la „piramidele” umane executate cu ajutorul băieţilor veniţi în „ajutor”.
„Bătălia” s-a dat pentru locul secund, unde vicecampioana a fost decisă de o diferenţă de numai 3 puncte. Pe locul III, cu 81 de puncte, s-au situat elevele claselor a XI-a, îmbrăcate în nişte frumoase costumaţii alb-negru, cu epoleţi galbeni. Cele mai experimentate dintre majorete au fost devansate de… „boboace” în ţinută alb-bleu, care au totalizat 84 de puncte. Cele care s-au autodepăşit au fost însă elevele claselor a X-a, care au avut 3 costumaţii diferite: albe, negre şi bleu-bleumarin. Gingaşe, elegante, rafinate, fetele au arătat omogenitate şi mobilitate, întrecându-şi contracandidatele, cu un total de 106 puncte. Festivitatea de premiere a fost oficiată de col. Marcel Domşa – comandantul Colegiului Militar „Mihai Viteazul”, col. Gheorghe Urian – locţiitor şi prof. Dorina Trifon – director adjunct. Premiile au constat în diplome şi sume de bani: 100 de lei – premiul I, 80 de lei – premiul II şi 50 de lei – premiul III, laureatele cucerind şi „Cupa Majoretelor”. În plus, ele vor reprezenta liceul la toate evenimentele la care este invitat şi Colegiul Militar „Mihai Viteazul”. Din echipa câştigătoarelor au făcut parte Ioana Bozdochină, Georgiana Brânzea, Paula Comşa, Mădălina Cambrea, Mirela Capră, Nicoleta Pitica, Andreea Timiş, Amalia Chiorean, Ioana Drăgan, Bianca Graure, Oana Petrişor, Delia Sfetcu, Daniela Ani, Andreea Crăciunică, Melinda Medvei, Mirela Pantea, Carina Pătrânjan, Xelina Rognean. Felicitări tuturor!

Robert GHERGU

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea