Rămâi conectat

Cultură Educație

Colegiul Militar din Alba Iulia: 14 noi calificări la olimpiade naționale – FOTO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Desfășurată recent, faza județeană a olimpiadelor de religie, socio-umane, limba franceză, limba spaniolă și limba italiană a crescut performanțele colegiului uniformelor albastre, aducând 14 noi calificări la faza națională. Disciplinele socio-umane și cele din aria curriculară ,,Limbă și comunicare” s-au regăsit în fiecare an pe lista celor calificate la nivel național, promovând astfel, calitatea învățământului liceal militar albaiulian.

Colegiul Militar din Alba Iulia04

La disciplina religie, predată de către profesorul Ioan  Nistor, colegiul nostru se mândrește cu cei șapte elevi calificați, astfel: la cultul ortodox, eleva Raluca Șerban, elevul fruntaș Mircea-Darius Costea și, pentru al doilea an consecutiv, eleva caporal Ioana Argatu;  la cultul greco-catolic, eleva fruntaș Ioana Tomoiagă și, pentru al doilea an consecutiv, elevul caporal Marian Luca; la cultul evanghelic, elevul fruntaș Cristian Faur și elevul caporal Mădălin Lucaciu.

Disciplinele din catedra socio-umane vor avea câte un reprezentant în uniformă la faza națională, prin elevele caporal Alexandra Trif (psihologie), pentru al doilea an consecutiv și Raluca Fundeanu (economie), pregătite de doamna profesoară Simina Dura. La logică, disciplină predată de către domnul profesor Darius Duriga, s-a calificat elevul caporal Sebastian Molotaș. Limba franceză, studiată sub atenta îndrumare a doamnei profesoare Lucia Lupu, are două calificări, prin eleva caporal Roberta Ion, pentru al doilea an consecutiv, și eleva fruntaș Iuliana Țurcă.

Pentru prima dată, în lista disciplinelor de olimpiadă s-au înscris limbile spaniolă și italiană. Deși nu sunt studiate în colegiu, eleva caporal Alexandra Maier (limba spaniolă) și elevul fruntaș Laurențiu Lungu (limba italiană) au reușit performanța calificării la faza națională. (V.N.)

Text si foto Daniela Filimon

[nggallery id=1759]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea