Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Colegiul de Afaceri Alba Iulia – pionier în editare de manuale

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Delia Ardelean şi Otilia Popa au lansat un „Atlas de plante medicinale”

    La Colegiul de Afaceri Alba Iulia a avut loc lansarea volumului de uz didactic „Atlas de plante medicinale”, lucrare ştiinţifică aparţinând profesoarelor Delia Ardelean (6 ani vechime), absolventă a Facultăţii de Agricultură a USAMV Cluj-Napoca şi Otilia Popa (8 ani vechime), absolventă a Facultăţii de Biologie din cadrul Universităţii Bucureşti, ambele cu definitivat în învăţământ. Evenimentul a fost organizat împreună cu Instituţia Prefectului şi Primăria Alba Iulia, cu sprijinul Guvernului României şi se înscrie în manifestările dedicate Zilei Naţionale a României. La activitatea cultural-ştiinţifică au participat cadre didactice şi elevi ai Colegiului de Afaceri Alba Iulia.
Directorul Colegiului de Afaceri Alba Iulia, Dorel Ursu apreciază că volumul are un conţinut bogat, care poate să aducă informaţii utile pentru oricine, elevi, cadre didactice şi tuturor celor interesaţi de a utiliza plantele medicinale, fiind o carte pe care merită să o ai în bibliotecă. „Le felicit pe cele două colege şi le îndemn să nu se oprească aici”, a spus directorul Dorel Ursu. Din prezentarea făcută de cele două profesoare de la Catedra de farmacie rezultă că „Atlasul de plante medicinale” a fost conceput din nevoia de a-l utiliza la clasă, fiind util pentru elevele de la specializarea asistent medical de farmacie, conţinând informaţii de farmacologie, fitoterapie şi botanică. Lucrarea are peste 350 de pagini, care prezintă în primul capitol 146 de plante medicinale, descrise în ordine alfabetică cu imagini din mediul lor natural şi cu organele plantei, precum şi cu detalii despre răspândire, recoltare, compoziţie chimică, utilizare terapeutică etc. Al doilea capitol prezintă noţiuni de botanică însoţite de fotografii, atlasul încheindu-se cu un glosar de termeni de specialitate.
În calitate de specialist, prof. Claudia Cucu, fost inspector şcolar de biologie, este de părere că lucrarea este foarte valoroasă, de calitate, fiind utilă nu doar pentru elevii de la Farmacie, ci şi pentru profesorii de biologie şi la activităţile extracurriculare, ca material bibliografic la întocmirea de referate pentru sesiunile de comunicări ştiinţifice. Prof. Vasile Ursu a menţionat că acest volum a apărut din necesitatea asigurării manualelor şcolare pentru învăţământul postliceal, capitol la care România este deficitară, elevii studiind în special după suportul de curs de uz intern elaborat de fiecare profesor. Astfel, „Atlasul de plante medicinale” devine primul manual pentru şcolile postliceale elaborat de Colegiul de Afaceri Alba Iulia, prin intermediul prof. Delia Ardelean şi prof. Otilia Popa, volumul fiind comandat deja de şcoli din judeţ şi din ţară (60 de exemplare au ajuns la Piatra Neamţ). Pentru că a fost editat în scop didactic, „Atlasul de plante medicinale” nu se găseşte în librării, putând fi procurat de la cele două autoare de la Colegiul de Afaceri Alba Iulia.
Robert GHERGU

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități Pentru a preveni apariția unor evenimente înregistrate în alte țări în urma faptelor asociate antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură și pentru a combate comportamentele care duc la astfel de fapte, Ministerul Educației (ME) a publicat miercuri un ordin ce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea