Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cod QR pe diplomele de absolvire ale studenților și supliment Europass. Anunțul făcut de ministrul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cod QR pe diplomele de absolvire ale studenților și supliment Europass. Anunțul făcut de ministrul Educației

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat că, începând din 2024, în învăţământul superior, diploma de doctor va conţine un cod QR care va permite accesul la informaţii care vor facilita validarea şi conformitatea diplomelor direct în baza de date a Ministerului Educaţiei.

În plus, din anul universitar 2024-2025, toate actele de studii care se eliberează absolvenţilor vor fi întocmite în limbile română şi engleză şi vor fi însoţite de suplimentul la diplomă doar în format Europass.

Citește și: Când va avea loc simularea națională Bacalaureat 2024: Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30

„Această măsură va fi extinsă pentru toate actele de studii care se eliberează absolvenţilor învăţământului superior, indiferent de anul înmatriculării, începând din anul universitar 2024-2025.

Sunt prevederile unui proiect de Hotărâre de Guvern lansat astăzi în consultare publică de Ministerul Educaţiei”, a scris Ligia Deca, vineri, pe Facebook.

Potrivit proiectului, în anul universitar 2023 – 2024 actele de studii care se eliberează absolvenţilor învăţământului superior sunt însoţite de suplimentul la diplomă şi suplimentul Europass la diplomă, ale căror modele sunt prevăzute în Hotărârile de guvern aflate în vigoare.

„Începând cu anul universitar 2024 – 2025, actele de studii care se eliberează absolvenţilor învăţământului superior, indiferent de anul înmatriculării, sunt însoţite doar de suplimentul la diplomă în format Europass”, prevede proiectul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea