Rămâi conectat

Actualitate

Cod galben de ploi, intensificări ale vântului și lapoviță la munte, în WEEKEND. Zonele vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Meteorologii au emis în urmă cu scurt timp avertizări tip cod galben şi cod portocaliu de fenomene extreme. Specialiştii ANM avertizează că aproape jumătate de ţară se va confrunta cu ploi abundente şi vânt puternic. Mai mult, zonele de munte se vor confrunta cu precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

COD GALBEN

Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, lapoviță și ninsoare la munte, intensificări ale vântului;

Interval de valabilitate: 7 octombrie, ora 03:00 – 8 octombrie, ora 21:00

Zone afectate: Oltenia, vestul Munteniei, sudul Transilvaniei, centrul Moldovei

În Oltenia, vestul Munteniei, apoi și în sudul Transilvaniei și în centrul Moldovei va ploua pe arii extinse, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp, iar local se vor cumula 40…50 l/mp. Vântul se va intensifica temporar cu viteze de 50…60 km/h.

În zonele montane precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare, iar rafalele de vânt vor depăși 70 km/h, mai ales pe creste.

Potrivit ISU Alba și județul nostru se află sub cod galben, în intervalul 7 octombrie, ora 03:00-8 octombrie, ore 21:00. Se vor înregistra ploi  însemnate cantitativ (25l/mp, izolat 40-5- l/mp), intensificări ale vântului (50-60 km/h, la munte 70 km/h) și lapoviță la munte.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea