CNAIR va achita în 2018 facturile doar în funcţie de lucrări: „Plătim ce se lucrează. Nu mai facem depozite de bani pentru potențiale lucrări care la sfârișitul anului se vede că nu au fost finalizate”

Ministerul Transporturilor umblă la buget şi schimbă radical strategia plăţilor în 2018. Compania de drumuri va achita facturile doar în funcţie de lucrări. Aşa se explică şi faptul că unele proiecte, pe hârtie, suma este infimă.

Reprezentații instituției au explicat misterul bugetelor atât de mici: vor plăti doar în funcție de realitatea de pe şantier şi evoluția lucrarilor.

„Singura problemă este dacă acești antreprenori reușesc să respecte graficul de lucrări. Practic, plătim ce se lucrează. Nu mai facem depozite de bani pentru potențiale lucrări care la sfârișitul anului se vede că nu au fost finalizate” – Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR.

Este o premieră pentru Compania de drumuri care schimbă  strategia după ce în 2017 a recepţionat doar 15 kilometri de autostradă din cei 90 câți erau în plan. Dar anul viitor se estimează că vor fi gata 140 de kilometri de drumuri rapide, inclusiv cei 75 restanți din 2017. Constructorii văd altfel lucrurile.

„Nu cred că bugetarea trebuie să se limiteze la potenţialul constructorilor. Este de discutat dacă aceştia vor putea executa mai mult sau mai puţin” – Cristian Erbașu, președintele Patronatului Societăților de Construcții.

Schimbări vor fi și la CFR. Guvernul a pregătit un buget de aproximativ 500 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii feroviare. Cu 150 de milioane de euro mai puțin decât anul aceasta.

„Calea ferată este oaia neagră în Ministerul Transporturilor și în Guvernul României de 27 de ani, contrar politicii europene” – Octavian Udriște, fost director CFR.

Ministerul Transporturilor mizează anul viitor pe un buget de aproximativ 2 miliarde de euro. Cu aproape o treime mai mic decât în 2017.

Sursa: stiri.tvr.ro

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...