Rămâi conectat

Actualitate

CNADNR va acționa, în intervalul 3-5 ianuarie, pe drumurile din țară, ca urmare a informării de ninsori, polei și intensificări ale vântului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ca urmare a informării de ninsori, polei și intensificări ale vântului emisă, sâmbătă, de Administrația Națională de Meteorologie, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România va acționa în permanență, în intervalul 3-5 ianuarie, pe drumurile din întreaga țară.

utilaj-deszapezireAstfel, în intervalul 3 ianuarie, ora 22,00 — 5 ianuarie, ora 02,00, pentru Maramureș, Crișana, Transilvania, Moldova, Banat, Dobrogea și estul Munteniei, pe drumurile naționale și europene, CNADNR acționează preventiv răspândind materiale antiderapante pe sectoarele de drumuri naționale și autostrăzi pe care există riscul formării de porțiuni alunecoase și poleiului.

CNADNR atenționează participanții la traficul rutier asupra faptului că, din cauza precipitațiilor mixte și a temperaturilor scăzute, poate apărea fenomenul de spălare a materialelor antiderapante răspândite pe partea carosabilă a drumurilor naționale și a sectoarelor de autostrăzi, în aceste zone existând posibilitatea ca, pe anumite sectoare, să alterneze suprafețe alunecoase cu suprafețe umede.

O altă măsură de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de fenomenele meteo anunțate se referă la monitorizarea modului în care își desfășoară activitatea firmele angajate de CNADNR SA pentru  întreținerea pe timp de iarnă a rețelei de drumuri naționale și autostrăzi. În acest context, Compania de Drumuri și Autostrăzi recomandă tuturor participanților la trafic să pornească la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarnă, săculeț cu material antiderapant și lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să folosească cât mai mult frâna de motor și să evite depășirile acolo unde nu există suficient spațiu și suficientă vizibilitate pentru a fi executate în condiții de maximă siguranță.

Meteorologii au emis, sâmbătă, o informare de ninsori, polei și intensificări ale vântului, valabilă în întreaga țară din această seară până luni noapte, la ora 02,00.

Potrivit Administrației Națională de Meteorologie /ANM/, în intervalul 3 ianuarie, ora 22,00 — 5 ianuarie, ora 02,00, va ninge, în general slab, pe arii extinse în Maramureș, Crișana, Transilvania și Moldova și local în Banat.

În regiunile sudice, la început, vor fi precipitații mixte, ce vor favoriza depunerile de polei, apoi va ninge pe arii restrânse, mai ales în Dobrogea și estul Munteniei. Vântul se va intensifica temporar în toată țara, cu viteze ce vor depăși local 50 km/h, în special în sud-vest și centru.

În zona de munte, ninsorile, izolat mai însemnate cantitativ, vor fi temporar viscolite, iar rafalele de vânt vor avea peste 70-80 km/h.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea