Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Clement Negruț, PMP Alba: ”USL – bătaia pe ciolan”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Clement Negrut01Mai guvernează cineva în această țară? Este o întrebare legitimă, si totodată cred că este o întrebare pe care și-o pun mulţi români văzând spectacolul acesta de doi lei pe care îl joacă principalii actori din USL.

Victor Viorel Ponta si Crin Antonescu, alături de toată suita lor nu au fost, nu sunt și nici nu cred că vor fi vreodată preocupaţi de soarta acestei ţări. Credeaţi că se bat pentru posturile de miniştri și vicepremieri de dragul cetătenilor? Credeaţi că atunci când se împroaşcă reciproc o fac în interesul românilor? Tot acest circ ieftin nu este altceva decât o bătaie pe ciolan.

Acest lucru îl vede foarte clar și cel mai simplu român, îl vede foarte clar și diplomatul de la Bruxelles. Ce înseamnă „victoria finală” pentru USL? Pe scurt înseamnă sărăcirea românilor și îngrășarea clientelei lor.

Din toată această dispută cel mai mult au de pierdut românii. În primul rând pentru faptul că au un Guvern care nu guvernează, un guvern care scârţâie din toate încheieturile și este lipsit total de coerență în condiţiile în care miniştrii vin și pleacă pe bandă rulantă, unii din cauza incompetenței, alţii din cauza faptelor penale. Vosganian, Chițoiu sunt nume cu răsunet, dar nu datorită vreunor realizări ci din cauza activităților penale pe care le-au întreprins ca oameni de vază ai USL-ului.

Țara noastră ar mai putea avea de pierdut foarte mult de pe urma acestei bătălii pe ciolan și din alt punct de vedere. Dacă România va fi calificată drept o țară cu instabilitate politică repercusiunile pe plan economic vor fi extrem de dureroase. Așa cum preciza și preşedintele Traian Băsescu în discursul său de ieri, investitorii ne vor ocoli în această situație, iar România va resimţi dur din punct de vedere financiar aceste jocuri politice ale celor din USL.

Un caz care m-a şocat efectiv, deși aș putea spune că am văzut destule până acum în cariera mea politică, este cel al doamnei ministru Mariana Câmpeanu, care și-a cadorisit soţul cu un certificat de handicap gradul I și toate beneficiile care decurg de aici. Strigător la cer! În timp ce mii de bătrâni cu afecţiuni adevărate și alți mii de cetățeni cu infirmități serioase se zbat pentru a-și obţine drepturile care li se cuvin, se lovesc în mod repetat de birocraţia din instituțiile noastre, soţul doamnei ministru încasează fără nicio ruşine, lună de lună, bani pentru o afecţiune închipuită. Domnul Câmpeanu se plimbă cu maşina, păşeşte fără să aibă nevoie de baston și cu toate acestea este încadrat cu handicap grav. Ruşine, doamnă ministru! Demisia!

În timp ce românii se zbat de la o zi la alta împovăraţi de taxe și impozite tot mai mari, de prețuri umflate, clientela actualei puteri huzureşte pe salarii incredibile. Ati auzit și dumneavoastră și probabil că v-ați minunat ca și mine când ați auzit de lefurile de zeci de mii de euro pe care le-au încasat mai marii de la Autoritatea de Supraveghere Fiscală. În această situație, nu minţim deloc atunci când spunem că actuala putere este una coruptă, pusă pe furturi, pe ilegalități și pe mulgerea banului public. Asta da VICTORIE TOTALĂ.

Ceea ce vedem la liderii USL, găsim și pe plan local la două filiale ale principalelor partide care compun alianţa. Pesediștii luptă din greu să acapareze cât mai multe posturi în diverse instituții locale iar peneliștii se laudă constant, cu nimic concret, doar promisiuni.

Sunt toți o apă și-un pământ. Priviţi, români, urâţenia asta pe care o vedeţi acum la conducerea țării se cheamă USL. Putem să schimbăm însă lucrurile, putem să scăpăm de aceşti penali. Putem să repunem România acolo unde îi este locul.

Închei într-o notă pozitivă deoarece nu vreau să ne lăsăm doborâţi de negativismul pe care îl răspândește lupta din sânul coaliţiei de la guvernare. Am încredere că tara aceasta își poate promova oamenii capabili și cinstiți care să-i asigure progresul, pentru asta militam noi cei de la Partidul Mişcarea Populară.

Deputat Clement NEGRUȚ, președintele PMP Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea