Ziarul Unirea

Clement Negruț (MP): România are un președinte surd și mut privind problemele de politică internă și externă

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

A fi preşedinte de ţară este o onoare şi o responsabilitate mare, a fi în serviciul ţării tale din funcţia cea mai înaltă în stat este pentru un om politic o menire, posibilitatea de a-ţi arăta în primul rând calitaţile de bun conducător şi apoi să îţi dedici întrega activitate pentru ca ţara ta să se dezvolte, pentru ca ţara ta să fie respectată.

Clement Negrut02

ELIT

A fi preşedinte poate însemna însă şi un moft, o măreţie, poate însemna să te faci înţeles în primul rând să nu te poţi ascunde de razele soarelui după orice perdele.  Nu te poţi aşeza pe un scaun pe care au mai stat şi alţii, nu poţi locui într-o vilă care nu este atât de modernă cum o vrei tu şi peste toate vrei multă linişte să nu fi deranjat.

România şi-a ales în 2014 un preşedinte, a fost un moment istoric aş putea spune când românii din Diaspora au reacţionat dur la ceea ce guvernanţii conduşi de Ponta au facut încercând să nu li se permită să voteze.     România şi-a ales preşedintele, românii au avut de ales fie un preşedinte care i-a minţit şi care s-a cocoţat în fruntea guvernului USL în 2012 prin trădare şi agresare a statului de drept şi un preşedinte care era şi el o emanaţie a USL şi a maşinăriei voiculesciene de manipulare, dar care se putea înscrie într-o matriţă de prezidenţiabil onorabil.

Din păcate după un an de mandat vedem că lucrurile nu stau aşa cum ne-am fi dorit. Cei mai dezamăgiţi sunt alegătorii din străinătate, care văd acum că preşedintele lor i-a uitat. Mai mult după o coabitare elegantă cu Ponta are acum guvernul domniei sale aşa cum şi-a dorit. Nu vreau să fac comentarii ,,cum, de ce şi cu cine” .

Fără să greșim putem spune că în acest moment România are un preşedinte surd și mut în ceea ce priveşte problemele de politică internă şi externă dar şi absent de la cârma ţării. Fiind în vacanţă prelungită în America, departe de ţară, președintele Iohannis a uitat de obligaţiile şi îndatoririle generate de votul românilor din noiembrie 2014. Miercuri a avut loc şedinţa de alegere a noii conduceri a CSM. Importanţa evenimentului impunea fără niciun dubiu prezenţa preşedintelui ţării la conducerea şedinţei, cel puţin pentru a marca evenimentul şi a legitima de la cel mai înalt nivel al statului viitoarea conducere a CSM. Să nu fie contestată de unii sau de alţii. În loc de a conduce personal şedinţa CSM, preşedintele Iohannis a delegat această obligaţie unui consilier prezidenţial. La şedinţele Consiliului European de la Bruxelles, preşedintele Iohannis nu s-a deranjat să meargă. L-a delegat pe primul ministru Cioloș, deşi este clară diferenţa de legitimitate şi greutate politică între cei doi.

Se pare că interesele României n-au avut prioritate în faţa concediului prelungit al preşedintelui Iohannis. În Republica Moldova au loc evenimente politice care ar fi impus medierea României, a preşedintelui Iohannis. O ţară în derută, fără guvern de multe săptămâni, cu posibilitatea declanşării alegerilor anticipate care ar aduce la guvernare partidele pro ruse. Situaţie în care traseul european al Republicii Moldova ar fi dinamitat, pur şi simplu.

Criza migranţilor din Uniunea Europeană a atins o nouă fază, după actele de violenţă cu care aceştia au terorizat în noaptea de Anul Nou femei şi adolescente germane. Cu toată Europa oripilată de aceste acte de barbarism, preşedintele Iohannis ar fi avut obligaţia să readucă în discuţie cotele de migranţi, înainte de a se trezi şi România în situaţii similare. În loc de prezenţa la cârma ţării, dl. Iohannis trimite populaţiei, prin facebook, din îndepărtata Americă, salutări cordiale şi multe succese. Nu cred că pentru aşa ceva l-au votat românii.

Domnului Iohannis i se potrivește de minune un consilier precum Sorin Mihalache, pe care ar putea să și-l pună șef de dormitor la experiența pe care o are în ale somnului. Un mandat sforăitor are domnul Iohannis, iar imaginea sa care se întipărește tot mai puternic în memoria colectivă este a unui președinte absent.                     

Preşedinte MP Alba, Deputat Clement Negruţ

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Sorin Ioan Bumb: Senatul a aprobat acordul cu SUA pentru modernizarea centralei nucleare de la Cernavodă

Ședința Senatului de ieri, 22 iunie, constituie un moment istoric pentru siguranța energetică a României și pentru viitorul energiei nucleare… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

4 Comentarii

Pas Cu Pas 8 ianuarie 2016 at 11:55

Daca nu ati fi foarte vehement impotriva poluarii Sebesului as tacea si nu as comenta. Aveti dreptate, din pacate, domnule Negrut Clement!
O scrisoare semanata de peste 6000(sase mii ) de sebeseni trimisa Presedintelui Klaus Iohanis a fost „pasata” in cel mai ordinar stil birocratic Ministerului Mediului. Si a fost imgropata .
Presedintele ales si prin votul a peste 75% din sebeseni a ramas surd la strigatul disperat al oamenilor din Sebes, poluati cu substante cancerigene(0\ozon, praf de lemn, formaldehida, oxizi de azot, Co, etc, etc) zi si noapte de peste 11 ani!
Va rog sa-l somati pe domnul Presedinte al Romaniei sa faca UN PAS si catre poluatii Sebesului!

S 11 ianuarie 2016 at 12:03

Asculta „Pas cu Pas”, tu vezi numai „partea goala a paharului”, si numai „gaurile din covrig”, dar nu uita ca si „formaldehida”, are o parte buna, se obijnuieste lumea cu formolul, si morti nu mai putrezesc, deci se pastreaza „integri”, penru, „invierea mortilor”!

S 8 ianuarie 2016 at 12:30

Da, mai Negrutiu, ai vazut „ce palma la un kkt”, a dat Basescu in Republica Moldova, ca la inervat pe Ghibu, sa nu voteze guvernul pro-european, ca a aruncat Ghibu, telefonul in lac(ca era la pescuit), cand a incercat sa-l sune Basescu, si acum incerca sa scoata „carbunii incinsi”, cu mana lui Iohannes! Ma tot gandesc, cu toate „scremetele(si escrementele)”, lui Basescu, care face in ultimul timp, o campanie disperata ca sa fie bagat in seama, nu cumva ii „un foc de paie”, la o mare marsavie, si nu cumva „dosarul lui Basescu”, se afla la Moscova(alaturi de jumatate din dosarele armatei romane), si de acolo sa vina santajul. Curat, murdar, musiu! Nu uita Negrutiule, ca si Iadul „ii pavat cu bune intentii”!

S 8 ianuarie 2016 at 12:33

Ai dreptate Negrutiu, condamnarea lui Mircea Basescu, nu va afecta imaginea MP, ca nu mai are ce sa afecteze, a distrus-o Elena Udrea de tot!

Comentariile sunt oprite