Rămâi conectat

Politică Administrație

Claudiu Răcuci (PNL): Cifre despre cât de ”hoți” sunt patronii din România și cât de ”cinstit” este statul român

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul PNL Claudiu Răcuci îi oferă o mână de ajutor Ministrului muncii, doamnei Olguța Vasilescu, furnizându-i cifre precise despre ”hoția” patronilor din România și îi demonstrează, cu datele Guvernului și ale Curții de Conturi a României, cât de ”cinstit” este statul român:

„Doamna ministru Olguța Vasilescu i-a jignit ieri pe cei peste 600 de mii de agenți economici activi din România, făcându-i ”hoți” . În opinia domniei sale, patronii ar fi profitat prostia denumită ”revoluție fiscală”, adică de transferul de contribuții la angajat și le-ar fi ”furat” din salarii propriilor angajați. M-am gândit să-i dau o mână de ajutor doamnei Olguța Vasilescu și să-i demonstrez cu cifre cât de ”hoți” sunt agenții economici din România. Așadar, doamna Vasilescu trebuie să știe că patronii pe care îi face ”hoții” susțin peste 3,8 milioane de locuri de muncă în economia privată și, prin munca lor și impozitele plătite la timp, susțin și cele 1,2 milioane de locuri de muncă din sectorul bugetar.

”Hoții” de patroni din România au colectat și plătit anul trecut 86,1 miliarde lei din TVA, accize și alte impozite pe bunuri și servicii. Tot ”hoții” de patroni au virat anul trecut peste 14 miliarde de lei impozit din profitul obținut de ei. ”Hoții” de patroni au plătit la bugetul de stat peste 75 de miliarde de lei impozite pe salarii și contribuții sociale pentru angajații din sectorul privat. Aceiași ”hoți” de patroni au dus exporturile la peste 60 de miliarde de euro și au ținut în frâu balanța comercială a țării, în care Guvernul lovește de mai bine de un an. Da, doamnă ministru. Cifrele de mai sus arată cât de ”hoți” sunt agenții economici din România.

Mai mult decât atât, ca să nu trăiți într-o totală ignoranță, haideți să vă dau câteva exemple și despre cât de cinstit este statul român! Pentru că tot vă plac discuțiile despre salarii, să știți că statul este atât de cinstit încât puțin peste jumătate din salariul unui angajat ajunge la el în buzunar, iar aproape jumătate în buzunarul statului, adică în decizia Guvernului, adică în decizia dumneavoastră! Oare acest lucru nu ne arată cine bagă în realitate mâna în buzunarul angajatului? Nu-i așa că statul e ”cinstit”?

Apoi, când românul cumpără benzină, o treime din preț merge la agentul economic și două treimi la stat. O altă dovadă de ”cinste” din partea statului. Statul este atât de corect încât la fiecare 100 de lei pe care-i cheltuiești, 19 lei îți dispar rapid TVA, ca nu cumva să faci risipă! Statul nu este doar cinstit, ci și generos! Păi mai este cineva ca statul care să ofere de la 5 până la 10 lei, atunci când cumpără din bani publici un bun care la magazin ar costa un 1 leu? Nu-i așa! La fel de generos și onest este statul român atunci aruncă pe fereastră peste 10 miliarde de euro anual, așa cum spune Curtea de conturi, pe cheltuieli inutile sau pe licitații trucate. Vedeți cât de cinstit este statul și cât de ”hoți” sunt agenții economici din România.

Să nu uităm să spunem că statul împrumută țara, în acest an, cu peste 27 de miliarde de lei. Adică, statul împrumută fiecare român, fără să-l întrebe, cu peste 1.350 de lei numai anul acesta. Apropo, doamnă ministru. Cei pe care-i numiți hoți vă plătesc din sudoarea lor și dumneavostră salariile generoase de ministru și de deputat, salarii care au crescut semnificativ de la 1 ianuarie 2018. Abordarea dumneavoastră cu șmecherii de la stat și hoții din privat nu va aduce nici bunăstare românilor, nici mai multă credibilitate pentru Guvernul României, iar dumneavoastră ar fi trebuit să vă aducă de îndată demiterea!”

Biroul de presă al deputatului PNL

Claudiu-Vasile RĂCUCI


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea