Claudiu Răcuci (PNL): Cifre despre cât de ”hoți” sunt patronii din România și cât de ”cinstit” este statul român

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Deputatul PNL Claudiu Răcuci îi oferă o mână de ajutor Ministrului muncii, doamnei Olguța Vasilescu, furnizându-i cifre precise despre ”hoția” patronilor din România și îi demonstrează, cu datele Guvernului și ale Curții de Conturi a României, cât de ”cinstit” este statul român:

„Doamna ministru Olguța Vasilescu i-a jignit ieri pe cei peste 600 de mii de agenți economici activi din România, făcându-i ”hoți” . În opinia domniei sale, patronii ar fi profitat prostia denumită ”revoluție fiscală”, adică de transferul de contribuții la angajat și le-ar fi ”furat” din salarii propriilor angajați. M-am gândit să-i dau o mână de ajutor doamnei Olguța Vasilescu și să-i demonstrez cu cifre cât de ”hoți” sunt agenții economici din România. Așadar, doamna Vasilescu trebuie să știe că patronii pe care îi face ”hoții” susțin peste 3,8 milioane de locuri de muncă în economia privată și, prin munca lor și impozitele plătite la timp, susțin și cele 1,2 milioane de locuri de muncă din sectorul bugetar.

USR - Alegeri parlamentare 2020

”Hoții” de patroni din România au colectat și plătit anul trecut 86,1 miliarde lei din TVA, accize și alte impozite pe bunuri și servicii. Tot ”hoții” de patroni au virat anul trecut peste 14 miliarde de lei impozit din profitul obținut de ei. ”Hoții” de patroni au plătit la bugetul de stat peste 75 de miliarde de lei impozite pe salarii și contribuții sociale pentru angajații din sectorul privat. Aceiași ”hoți” de patroni au dus exporturile la peste 60 de miliarde de euro și au ținut în frâu balanța comercială a țării, în care Guvernul lovește de mai bine de un an. Da, doamnă ministru. Cifrele de mai sus arată cât de ”hoți” sunt agenții economici din România.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Mai mult decât atât, ca să nu trăiți într-o totală ignoranță, haideți să vă dau câteva exemple și despre cât de cinstit este statul român! Pentru că tot vă plac discuțiile despre salarii, să știți că statul este atât de cinstit încât puțin peste jumătate din salariul unui angajat ajunge la el în buzunar, iar aproape jumătate în buzunarul statului, adică în decizia Guvernului, adică în decizia dumneavoastră! Oare acest lucru nu ne arată cine bagă în realitate mâna în buzunarul angajatului? Nu-i așa că statul e ”cinstit”?

Apoi, când românul cumpără benzină, o treime din preț merge la agentul economic și două treimi la stat. O altă dovadă de ”cinste” din partea statului. Statul este atât de corect încât la fiecare 100 de lei pe care-i cheltuiești, 19 lei îți dispar rapid TVA, ca nu cumva să faci risipă! Statul nu este doar cinstit, ci și generos! Păi mai este cineva ca statul care să ofere de la 5 până la 10 lei, atunci când cumpără din bani publici un bun care la magazin ar costa un 1 leu? Nu-i așa! La fel de generos și onest este statul român atunci aruncă pe fereastră peste 10 miliarde de euro anual, așa cum spune Curtea de conturi, pe cheltuieli inutile sau pe licitații trucate. Vedeți cât de cinstit este statul și cât de ”hoți” sunt agenții economici din România.

Să nu uităm să spunem că statul împrumută țara, în acest an, cu peste 27 de miliarde de lei. Adică, statul împrumută fiecare român, fără să-l întrebe, cu peste 1.350 de lei numai anul acesta. Apropo, doamnă ministru. Cei pe care-i numiți hoți vă plătesc din sudoarea lor și dumneavostră salariile generoase de ministru și de deputat, salarii care au crescut semnificativ de la 1 ianuarie 2018. Abordarea dumneavoastră cu șmecherii de la stat și hoții din privat nu va aduce nici bunăstare românilor, nici mai multă credibilitate pentru Guvernul României, iar dumneavoastră ar fi trebuit să vă aducă de îndată demiterea!”

Biroul de presă al deputatului PNL

Claudiu-Vasile RĂCUCI

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Alegatorul 8 februarie 2018 at 22:47

Cine îți scrie articolele măi prietene, vorbești mult și prost(pe banii mei),…

mike 9 februarie 2018 at 5:15

Alegatorule tu esti ales –probabil un gainar de birou– Omul are dreptate -200/100 — Toti bugetarii traiti pe spinarea celor ce transpira —

marius 9 februarie 2018 at 8:01

Vorbește din rărunchi. Cred ca suferă de nefrita cronică.

Comentariile sunt oprite