Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

CJ Alba caută constructor pentru stațiile de transfer deșeuri de la Blaj și Tărtăria

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Valoarea estimativă a contractului este de 4 milioane de euro

statie transfer deseuriConsiliul Județean Alba a lansat licitația pentru construcția a doua stații de transfer deșeuri, în cadrul proiectului ”Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Alba”. Valoarea estimativă a contractului este de 18.459.033 de lei fără TVA (aproximativ 4 milioane de euro) iar data limită de depunere a ofertelor este 10 martie 2014.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Sunt prevăzute lucrări de construcție pentru proiectarea și execuția a doua stații de transfer în deșeuri județul Alba (în Blaj – cu o capacitate de 15.000 t/an și Tărtăria – cu o capacitate de 33.044 t/an) cu termen de finalizare la 15 luni începând de la data atribuirii contractului.

Finanțarea este asigurată din Bugetul de stat, bugetul propriu al CJ Alba și fonduri europene prin Programul Operațional Sectorial de Mediu.

Reamintim că prin implementarea proiectului ”Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Alba” se urmăreşte îmbunătăţirea colectării şi depozitării deşeurilor şi prin măsuri de închidere şi reabilitare a depozitelor neconforme, conformarea cu cerinţele Directivei de depozitare a deşeurilor cu privire la deşeurile biodegradabile, optimizarea managementului integrat al deşeurilor şi îmbunătăţirea standardelor de operare, dar şi introducerea şi extinderea sistemelor de colectare separată.
Valoarea totală a proiectului este de 59,489 milioane euro (inclusiv TVA), din care valoarea eligibilă, conform POS Mediu, este de 52,838 milioane euro (TVA inclus).

Prin acest proiect, pe lângă stațiile de transfer de la Blaj și Tărtăria, se vor mai construi: o staţie de sortare la Galda de Jos (43.000 t/an), o staţie de tratare mecanico-biologică simplă la Galda de Jos (85.566 t/an), şi un nou depozit de deşeuri în Galda de Jos (543.000 mc) – prima celulă, și se va realiza închiderea şi reabilitarea a şapte depozite urbane de deşeuri neconforme (în Abrud, Cîmpeni, Blaj, Cugir, Aiud, Ocna Mureş şi Alba Iulia).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea