Rămâi conectat

Ştirea zilei

CJ Alba alocă 25.000.000 de lei, în 2015, pentru lucrări la reabilitarea a peste 42 de km de drumuri județene. Zonele vizate

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reprezentanții Consiliului județean Alba estimează că în 2015, pe lângă lucrările de reparații de mai ”mică amploare”, se vor realiza circa 30 de kilometri de covor asfaltic, iar alți 12 kilometri de drum județean vor fi modernizați. CJ Alba are un buget de circa 25.000.000 de lei pentru reabilitarea drumurilor, alte surse de finanțare provenind de la bugetul de stat și fonduri europene.

În 2015 sunt planificate lucrări la următoarele porțiuni de drumuri:

– Modernizarea DJ107 pe tronsonul cuprins între Berghin-Colibi-Secasel

– Consolidarea unei porțiuni din DJ 107G în zona localității Capud

– Repararea podului peste DJ 107C în zona Limba

– Repararea podului peste DJ 107 in zona Colibi

– repararea unui tronson din DJ 705, în zona cuprinsă între Zlatna și Almașu Mare, unde se va reface drumul care acum este afectat de o alunecare de teren.

judetul albaReprezentanții CJ Alba au declarat, răspunzând unei solicitări trimise de ziarulunirea.ro, că în 2015, întreaga rețea de 1.060 kilometri de drumuri județene se află în atenția lor.

”Se va interveni atât pentru continuarea unor lucrări deja începute, cât si pentru realizarea de lucrări noi. De asemenea, toata rețeaua de drumuri este periodic evaluată și se intervine cu lucrări de întreținere acolo unde este necesar. În categoria lucrărilor de întreținere, pe lângă lucrările de reparații de mai mica amploare, estimam că se vor realiza circa 30 de kilometri de covor asfaltic nou. De asemenea, alți circa 12 km de drum județean vor fi modernizați”, spun reprezentații CJ.

Menționăm că, 62,09 la sută din rețeaua drumurilor județene este asfaltată, 30,80% pietruită și 7.10% – drum de pământ.

În prezent, lucrări mai importante în execuție se află pe DJ 107K, pe tronsonul de la Întregalde până la Roica, unde se realizează lucrări de reabilitare a drumului și se va turna un nou covor asfaltic. Termenul de finalizare este septembrie 2015, iar firma care a câștigat licitatia este SC Florea Grup SRL. O altă lucrare se execută în zona Bucerdea Vinoasă unde se repara podul de pe DJ 107H. Termenul de finalizare este august 2015, iar firma care a câștigat licitația este SC Newaport Asfalt SRL.

Sursele financiare pentru reabilitarea drumurilor, în 2015, provin din: bugetul propriul al CJ Alba, bugetul de stat și fondurile europene.

Se mai urmărește depunerea aplicațiilor pentru fonduri europene în cazul a două drumuri județene: DJ Bucium – Ponor – Râmeț – Aiud (pana la autostradă, pe circa 80 de km) si DJ Oașa, Poarta Raiului. ”Vom vedea care proiect, dintre acestea două, va fi depus spre finanțare”, transmit reprezentanții CJ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea