Rămâi conectat

Actualitate

Circa 60 de producători participă, marți, la Ziua națională a produselor românești, sărbătorită în premieră într-un județ vecin cu Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Circa 60 de producători locali vor participa, marți, la Expoziția agroalimentară cu vânzare de produse românești, ce se organizează în premieră la Târgu Mureș, cu scopul de a-i sprijini pe producători și de a-i încuraja pe consumatori să cumpere astfel de produse.

Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că doar consumând produsele locale, tradiționale, putem să-i ajutăm pe producători.

”Aș face un îndemn: marți este Ziua produselor agroalimentare românești, măcar marți să încercăm să folosim numai produse agroalimentare românești și autohtone. Și asta o spun cu litere mari, clar și răspicat, să încercăm măcar în data de 10 octombrie să nu cumpărăm de altundeva decât de la cei care produc local”, a spus Péter Ferenc.

Expoziția agroalimentară de produse românești de la Târgu Mureș va fi una cu vânzare și se organizează de la ora 10.00 în Parcul din Piața Trandafirilor. La ea și-au anunțat prezența circa 60 de producători locali.

Directorul Adjunct al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Mureș, Ileana Gușatu, a spus, în cadrul conferinței de presă, că obiectivul principal al acestei expoziții este îmbunătățirea statutului producătorului român.

”Obiectivul principal al acestei manifestări profesionale este îmbunătățirea statului producătorului agricol român, în lanțul alimentar scurt, precum și încurajarea consumului de produse agroalimentare locale care sunt de calitate. Rolul acestei expoziții este de a-i sprijini pe producătorii agricoli mureșeni în a-și promova și desface produsele obținute în propriile gospodării, având în vedere și obiectivele principale ale Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020”, a spus Ileana Gușatu.

De asemenea, un alt rol al expoziției este încurajarea consumatorului să aibă încredere și să opteze pentru produsele locale.

Participanții la expoziție pot alege dintr-o gamă largă de produse, de la fructe și legume, lactate sau brânzeturi, până la țuică sau must.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea